Alman Basınında Manşet! Merkel: Türkiye'yi Görmezden Gelemezsiniz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Avrupa'ya yapılan yasa dışı göçlerle mücadele konusunda Avrupa Birliği için merkezi bir rol oynadığını belirtti.

12.10.2021-17:29 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-18:20) Alman Basınında Manşet! Merkel: Türkiye'yi Görmezden Gelemezsiniz

Anadolu Ajansın'dan paylaşılan habere göre, Almanya merkezli Jüdische Allgemeine gazetesi, Kudüs'te Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsünü ziyaret eden Angela Merkel'in Türkiye ile ilgili ifadelerine yer verdi.

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin dünya geneline yayılan yasa dışı göçle mücadelesinde merkezi bir rol oynadığını dile getirdi.  Alman basınında yer alan haberlere göre Angela Merkel'in, 'Türkiye'yi görmezden gelemezsiniz. NATO üyesi Türkiye, Avrupa'ya yasa dışı göçle mücadelede AB için merkezi bir rol oynuyor.' şeklinde konuştu.

ANGELA MERKEL: TÜRKİYE’Yİ GÖRMEZDEN GELEMEZSİNİZ

Almaya Başbakanı Merkel Türkiye ile ilgili yöneltilen bir soru üzerine, ‘Türkiye'yi görmezden gelemezsiniz. NATO üyesi Türkiye, Avrupa'ya yasa dışı göçle mücadelede AB için merkezi bir rol oynuyor. Türkiye'nin büyük hedefleri var ve ilişkilerde birçok hayal kırıklığı yaşanıyor. Temel konularda tutumlar farklı olsa bile yine de pragmatik anlaşmalar bulmanız gerekiyor. Birbirimizle konuşmaya devam etmeliyiz.’ şeklinde yanıt verdi.

Dış politikada, değerler ve çıkarların birlikte bir bütün oluşturduğunu belirten Merkel, ‘Burada doğru dengeyi bulmak büyük mesele.’ ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal