İngiltere İle AB'nin Brexit Sorunları Devam ediyor

Brexit sonrası ticari zorluklar yaşayan İngiltere AB'den yeni bir anlaşma isterken İrlanda Protokolünün de değişmesi gündemde.

12.10.2021-15:09 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-15:09) İngiltere İle AB'nin Brexit Sorunları  Devam ediyor

Geçen sene Avrupa Birliği (AB) ile üyelikten ayrılan İngiltere ile AB arasında krizler bitmek bilmiyor. İrlanda'nın Kuzeyi, balıkçılık ve Cebelitarık konularında artan sorunların yakın dönemde çözüme ulaşması zor görünüyor.

İngiltere Brexit yüzünden en çok İspanya, İrlanda ve Fransa ile sorun yaşıyor. AB ile yaşadığı sorunların en başında ise İrlanda'nın Kuzey bölgeleri geliyor. Brexit sonrası iki tarafında imzaladığı Kuzey İrlanda Protokolü İrlanda'nın AB ile serbest şekilde ticaret kurmasını sağlıyor ancak sorun burada başlıyor. İrlanda sorunsuz bir şekilde ticaretini yaparken İngiltere sürekli gümrük işleri ile uğraşıyor ve ticaret aksıyor. 


İNGİLTERE YENİ BİR ANLAŞMA İSTİYOR

İngiltere AB'den yeni bir anlaşma istiyor. İngiltere AB ile yapacağı ticarette gümrük zorunluluğunun kalkmasını talep ediyor. İngiltere basınına yansıyan haberlere göre anlaşma olmaz ise İngiltere bu duruma kendince önlemler almayı düşünüyor. Analistlere göre başta bu durumu önemsemeyen Avrupa Birliği masaya oturmaya sıcak bakıyor.

BALIKÇILIK SORUNU | Fransa'dan Büyük Terbiyesizlik

İngiltere ile AB arasında yapılan ilk anlaşmaya göre 2026 yılına kadar AB kotası düşürülmüştü. Ancak bölge çok geniş olduğu için İngiltere kaçak avlanmanın önüne geçemedi ve yeni bir anlaşma talep etmeye başladı. Özellikle Fransız balıkçıları bölgeden atamayan İngiltere, Fransa'ya uyarıda bulunduğunda Fransa tarafından belli şehirlerin elektrik kesintisi tehdidiyle karşılaşmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal