UEFA Avrupa Ligi'nde Final Zamanı

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon belli oluyor. Toplam 909 milyon Euro'luk kadro değeri bulunan Sevilla ve Inter, saat 22.00'de Rhein Energie Stadyumu'nda kupa 2'yi kazanmak için kozlarını paylaşacak.

21.08.2020-09:57 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-10:50) UEFA Avrupa Ligi'nde Final Zamanı

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon bu akşam belli oluyor. Bu sene 8'li final formatıyla Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen ve tek maçlı eleme usulüyle oynanan Avrupa Ligi’nde final zamanı...UEFA Avrupa Ligi'ni 5 kez kazanan İspanyol ekibi Sevilla ile 3 kupa şampiyonluğu bulunan İtalyan devi Inter kozlarını paylaşacak. 338 milyon Euro'luk Sevilla, 571 milyon Euro'luk Inter'in bu dev mücadelesi dünya futbolu tarafından heyecanla bekleniyor. Final karşılaşması saat 22.00'de beIN Sports Haber'den şifresiz olarak yayınlanacak.

INTER FİNALE NAMAĞLUP GELDİ

İtalyan teknik adam Antonio Conte yönetimindeki Inter, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubunu 3. bitirerek UEFA Avrupa Ligi’nde oynama hakkı elde etti. Milano temsilcisi, Avrupa’nın 2 numaralı kupasında, finale kadar yaptığı 5 maçın tamamını kazandı. İtalyan ekibi, bu maçlarda rakip fileleri 13 kez havalandırdı, kalesinde ise 2 gol gördü. Inter, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona, Borussia Dortmund ve Slavia Prag’ın F Grubu’nda 7 puanla üçüncü sırayı aldı. Bu sonuçla Şampiyonlar Ligi’ne veda eden İtalya temsilcisi, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti. Son 32 turunda Ludogorets’i eleyen Inter, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sonraki maçlarını tek maç eleme sisteminde oynadı. Conte’nin öğrencileri, son 16 turunda Getafe, çeyrek

finalde Bayer Leverkusen, yarı finalde de Shakhtar Donetsk’i geçerek finalin yolunu tuttu.


SEVİLLA BİR KEZ YENİLDİ

İspanyol teknik direktör Julen Lopetegui yönetimindeki Sevilla, kulüpler düzeyinde Avrupa’nın 2 numaralı kupasında grup aşamasından itibaren 11 maça çıktı. Bu karşılaşmalardan 8’ini kazanan Sevilla, 2 beraberlik, bir mağlubiyet yaşadı. A Grubu’nda tek yenilgisini deplasmanda Kıbrıs Rum Kesimi ekibi APOEL’e karşı yaşayan Sevilla, gruptaki diğer 5 maçını kazanarak 15 puan topladı ve birinci sırayı aldı. Son 32 turunda Romanya’nın Cluj takımını deplasman golü avantajıyla eleyen Sevilla, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sonraki turları tek maç eleme usulüyle oynadı. İspanya temsilcisi, son 16 turunda İtalya takımı Roma, çeyrek ve yarı finalde İngiltere ekiplerini saf dışı bıraktı. Sevilla, çeyrek finalde Wolverhampton, yarı finalde ise Manchester United’ı geçerek finalin yolunu tuttu.

Muhtemel 11'ler:

Sevilla: Bounou, Navas, Carlos, Kounde, Regulion, Fernando, Banega, Jordan, Suso, Ocampos, En-Nesyri

Inter: Handanovic, Godin, De Vrij, Bastoni, Barella, Brozovic, Gagliardini, Ashley Young, D’Ambrasio, Martinez, Lukaku

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal