Üç gündür sevindiren haberlerin ardından üzücü haber geldi, akaryakıta zam açıklaması!

Benzin ve motorin fiyatlarına art arda gelen indirimlerin ardından brent petroldeki fiyat artışı nedeniyle motorinin litre fiyatına zam geldi. Bugünden itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre fiyatına zam yapılacağı açıklandı. Güncel fiyat listesi ise şöyle…

19.03.2022-09:35 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-11:54) Üç gündür sevindiren haberlerin ardından üzücü haber geldi, akaryakıta zam açıklaması!

Benzin ve motorine bu ay içerisinde brent petrolün fiyatının da düşmesinin etkisiyle 3 gün peş peşe zam gelmişti. Motorin fiyatları için 15 Mart tarihinde gelen 2,38 liralık indirimin sonrasında bir gün sonra motorinin litre fiyatlarına 93 kuruş, benzin fiyatına ise 1,76 liralık bir indirim daha yapılmıştı. 18 Mart'ta ise benzine 62 kuruş, motorine ise 1 lira 1 kuruşluk bir indirim daha geldiği açıklanmıştı.

Üç gün üst üste gelen indirimlerin ardından brent petrolün fiyatının artması sebebiyle söz konusu indirimler tersine döndü. Öyle ki bu geceden itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre fiyatına 1 lira 96 kuruş zam yapıldığı açıklandı. Gelen zammın ardından motorinin litre fiyatı İstanbul’da 18 lira 67 kuruştan 20 lira 63 kuruşa, Ankara’da ve İzmir’de ise 20 lira 74 kuruşa yükseldi.

Güncel motorin fiyatları

Yapılan zammın ardından motorinin litre fiyatı, İstanbul'da yaklaşık 20,63 liraya, Ankara'da ve İzmir'de ise 20,74 liraya yükseldi. Benzinin litre fiyatı ise İstanbul'da 18,10 lira, Ankara'da 18,20 lira, İzmir'de ise 18,22 liradan satılıyor. Bu gece açıklanan zammın ardından motorinde yaşanan fiyat artış oranı yıl başından bu yana yüzde 68 oranında oldu. 

EPDK'den kritik açıklamalar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından dün sektör temsilcileriyle önemli bir toplantı yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nca toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu ve, "Dağıtıcı- bayi marjlarında formülasyona aykırı hareketlerin tespit edilmesi halinde tüketicilerin mağdur edilmesinin engellenmesi için EPDK’nın tavan fiyat uygulama yetkisi kanunen bulunmaktadır. Bugünkü toplantıda fiyat oluşumlarında bayi ve dağıtıcı oranlarına ilişkin son verileri de değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz; petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen satış fiyatlarında makul olmayan kar artışları tespit etmeleri halinde 'tavan fiyat' uygulamasının yeniden gündeme gelebileceğini hatırlatmıştır." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal