Nureddin Nebati'nin açıkladığı Birlikten Berekete projesi uygulamaya konuyor

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı gıda sektöründe alınan önlemleri hayat geçirmekte son derece kararlı. Buna bağlı olarak tüketicilerin belli ürünleri daha ucuza almasını beraberinde getirecek “Birlikten Berekete” projesi hayata geçiriliyor.

19.03.2022-09:19 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-09:19) Nureddin Nebati'nin açıkladığı Birlikten Berekete projesi uygulamaya konuyor

Bakanlığın duyurusuna göre gıda ürünlerinde KDV indirimi ve yapılacak tarımsal destekler öncelikli olmak üzere uygulamaya konan önlemlerin etiket fiyatlarına yansımasını yetkililerin radarında. Bu bağlamda da tüketicilerin belirli ürünleri daha uyguna almasını sağlayacak "Birlikten Berekete" projesi de uygulamaya konuyor.

Filtreleme kolaylığı

Milyonlarca vatandaşın kolaylığı için yaşama geçirilen bu uygulamayla birlikte tüketiciler; bazı kategorileri eleyerek ürünler hakkında daha kısa sürede daha çok bilgi sahibi olabilecek. Örneğin müşteriler; satış noktalarını ve ürün kategorilerini filtreleme sayesinde daha basit bir şekilde arama yaparak en uygun ve en yakın ürünün nereden satışa sunulduğunu rahat bir şekilde haritada görebilecek. 

Bununla birlikte haritada başka detaylar da yer alacak. Bunlardan bazıları, satışa çıkan yeni ürünler, işyerleri, ve hatta ön plana çıkan ürünlerde harita sayesinde görülebilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fiyat değişikliklerine karşı tüketici farkındalığını artırmayı hedefleyen bu projeyi yakın bir tarihte başlatacaklarını ifade etti.

Denetimler çok sıkı

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde organize edilen yaklaşık 3 bin kişilik enflasyon ekibi günde 2 binden fazla adreste denetimler gerçekleştiriyor. Denetim timleri, toptan satış, üretim ve perakende satışta kendi isteklerine göre zam uygulaması yapıp yapılmadığını, KDV indirimlerinin doğru ve uygun bir şekilde hayata geçirip geçirilmediğini denetliyor. Bir ay öncesi e-faturalar sistemden çekilerek ortalama alış fiyatları çıkarılıyor. Et, yumurta ve tavuk ürünlerinin fiyatı başlangıçta incelenecek, üretimin daha ağırlıklı olduğu illerde ise ekiplerin yaptığı denetimler yoğunlaştırıldı.

En ucuz ve en yakın

Hayata geçirilmesi düşünülen proje ile vatandaşlar satış noktalarını ve satın almak istedikleri ürünleri filtreleyerek daha kolay arama yapabilecek. Uygulamada, toplam alışveriş miktarını ve tutarını hesaplayacak bir hesap makinesi bulunacak ve “en ucuz ve en yakın nerede" haritası yer alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal