Twitch Telif Hakları İçin Yeni Aracını Duyurdu

Twitch, yayıncıların eski içeriklerini daha kolay kaldırmaları için yeni aracını tanıttı.

22.03.2021-08:27 - (Son Güncelleme: 22.03.2021-08:27) Twitch Telif Hakları İçin Yeni Aracını Duyurdu

Twitch, bugün telif hakları konusunda yayıncılara e posta gönderdi. Gönderilen e postada, içerik oluşturucuları için telif hakları ihtarları konusunda yeni bir araç yayınlandığı duyuruldu. Twitch ayrıca yayıncıların geçmiş kayıtlarını silmesine yardımcı olacak yeni özellikleri de duyurdu.

Artık, bir yayıncının DMCA yayından kaldırma isteğiyle karşılaşması durumunda, bu istek sitedeki gelen kutusunda görünecek. Twitch’in video yapımcısı ayrıca bir kanalın aldığı telif hakkı ihtarı sayısını da gösterecek. Ek olarak, yayıncılar artık tüm geçmiş yayınlarını tek seferde veya bir seferde 20'lik gruplar halinde yayından kaldırabilir.

10 seneden fazladır yayıncılık işinde bulunan Twitch'in telif hakları konusunda neden bu kadar geç davrandığının cevabı ise geçtiğimiz senede yatıyor. Geçen sene Dijital Bin Yıl Telif Yasası olarak da bilinen DMCA kapsamında birçok yayıncıya, geçmiş senelerde yayında çaldıkları müziklerden dolayı telif cezaları kesilmişti. Twitch'in kurallarına göre, telif haklarını ihlal eden yayıncılara birkaç günlük yasak uygulanıyordu. Yayıncılar ise Twitch'in bu konuda yardımcı olmadığını belirterek serzenişlerini dile getiriyordu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal