Türkiye'yi Ağlatan Kahraman İtfaiye Eri Konuştu

Yangın bölgesinde çalışan İtfaiye eri Özgür Şimşek, arasözle alevlerin arasında kalmıştı. Şefinin aracı terk et uyarısına, ‘80 milyonun hakkı var, bırakamam’ diye karşılık veren o kahraman itfaiye eri ilk kez konuştu.

07.08.2021-09:21 - (Son Güncelleme: 07.08.2021-10:46) Türkiye'yi Ağlatan Kahraman İtfaiye Eri Konuştu

Türkiye, art arda Antalya'da başlayan ve tüm Ege ile Akdeniz'i saran orman yangınlarıyla büyük mücadele verdi. Gece gündüz demeden alevlerle mücadele eden itfaiye erleri vatan için canını hiçe saydı. Antalya'da yaşayan Özgür Şimşek de o kahramanların arasındaydı.  Özgür Şimşek, arasözle alevlerin arasında kalmış ve şefinin aracı terk et uyarısına, ‘80 milyonun hakkı var, bırakamam’ diye karşılık vererek 80 milyonun kalbini fetheden Özgür Şimşek şöyle konuştu;

‘AİLEM GÖZYAŞLARI İÇİNDE BENİ BEKLEMİŞ’

Özgür Şimşek, alevlerin arasında kaldığı o anları ailesinin de izlediğini söyledi. Sağ salim eve döndüğünde eşi ile 2 kızının kendisine sımsıkı sarıldığını ifade etti. Şimşek; ‘Ailem gözyaşları içinde beni beklemiş. Kızlarım, 'Sen dünyanın en iyi babasısın', eşim ise 'Seninle gurur duyuyorum' diyerek beni karşıladı’ dedi.

NE OLDU?

14 yıllık itfaiye eri Şimşek, Manavgat'ı saran alevleri söndürmek için en kritik noktada görev aldı. Perşembe günü arazöz ile yangına müdahale ederken çalışma arkadaşı Zülküf Murat Kaçan'la birlikte alevlerin ortasında kaldı.

'80 MİLYONUN HAKKI VAR BU ARAÇTA, BIRAKAMAM'

Şefinin ‘Aracı terk et’ anonsuna ‘80 milyonun hakkı var bu araçta, bırakamam’ diyerek herkesi duygulandırdı. 30 dakika boyunca alevlerle savaştı. Helikopterin hava desteğiyle kurtarıldı. Ölümle yaşam arasında geçirdiği anları şöyle anlattı: Alevlerin arasındayken eşim ve çocuklarım gözlerimin önüne geldi. Alevlere su sıkarak ayakta kaldık. Suyumuz bitmişti. Son anda helikopter gelip havadan su sıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal