MİT'ten Hakurk Bölgesinde Son Dakika operasyonu: 15 Terörist etkisiz hale getirildi!

Son Dakika: MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde son bir haftada düzenlediği operasyonlarda, aralarında sözde örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 15 terörist etkisiz hale getirildi.

29.04.2024-15:49 - (Son Güncelleme: 29.04.2024-15:49) MİT'ten Hakurk Bölgesinde Son Dakika operasyonu: 15 Terörist etkisiz hale getirildi!

Mili İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyinde bulunan Hakurk bölgesinde terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlarını sürdürüyor. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Nisan ayının son haftasında gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında yönetici düzeyde örgüt mensuplarının da bulunduğu 15 terörist etkisiz hale getirildi.


Irak'ta operasyonlar artacak

Operasyonlar, MİT'in saha ajanları ve bölgedeki güvenilir kaynaklarından edindiği bilgiler doğrultusunda gerçekleştirildi. Hassas bir şekilde planlanan operasyonlar neticesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine ve sınır karakollarına yönelik eylem hazırlığı yapmak üzere organize olan 15 kişilik terörist grubu etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynakları, terör örgütüne karşı her alanda nokta operasyonlara devam edileceğini ve sınır ötesinde terör örgütüne nefes aldırılmayacağını vurguladı. Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya karşı kararlı bir duruş sergileyen MİT, önümüzdeki süreçte Irak'ta operasyonların artırılacağı sinyalini verdi.

MİT'in bu başarılı operasyonları, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelede uluslararası iş birliği ve istihbarat paylaşımının önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal