Türkiye'den Japonya ve Kenya'ya Taziye Mesajı

Türkiye, Japonya’yı etkisi altına alan Hagibis Tayfunu sonucunda yaşanan can kayıpları ve Kenya'da düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Kenya ile Japon halkına başsağlığı diledi.

14.10.2019-09:39 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-11:24)

Dışişleri Bakanlığı tarafından aktarılan yazılı açıklamada, "Japonya’yı etkisi altına alan Hagibis Tayfunu sonucunda meydana gelen sel ve heyelanların yol açtığı can kayıpları ve hasardan derin üzüntü duyuyoruz. Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve Japon halkına içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." cümleleri yer aldı.

Japonya'yı vuran Hagibis Tayfunu'nun kendini gösterdiği bölgelerde 26 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 100 kişi yaralandı. Kaybolan 21 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

Türkiye'den Kenya'ya Taziye Mesajı

Türkiye, Kenya'da öncekş gün gerçekleşen terör saldırısı sonucunda çok sayıda polisin yaşamını yitirmesi sebebiyle Kenya hükümeti ve halkına taziye mesajı gönderdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından aktarılan yazılı açıklamada, "Kenya’nın Garissa vilayetinde devriye görevindeki bir polis aracına yönelik gerçekleştirilen terör eyleminde birçok polis memurunun hayatını kaybettiği büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Söz konusu saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine, dost Kenya halkına ve Kenya hükümetine başsağlığı diliyoruz." cümleleri yer aldı.

Önceki gün Kenya-Somali sınırında devriye görevindeki bir polis aracına yönelik el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda 10 polis yaşamını yitirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal