Türkiye'de bir ilk! 'Kiralık katil' adı altında internet sitesi açıldı

Kiralık katil hizmeti veren sitenin açılması Türkiye'nin gündemine oturdu. Sitede çeşitli saldırma ve öldürme seçeneklerinin yer almasının yanı sıra yapılan tercihe göre de fiyatlandırma biçilmesi insanları iyice şaşkına çevirdi. Yaşanılan gelişmelerin ardından açıklama yapan Güvenlik Uzmanı Feramuz Erdin, sitenin dolandırıcılık amacıyla kurulmuş olabileceğini ifade etti.

01.08.2022-15:38 - (Son Güncelleme: 01.08.2022-15:38) Türkiye'de bir ilk! 'Kiralık katil' adı altında internet sitesi açıldı

Genellikle bu tür yasadışı işlerin 'Dark Web' adlı internet sitesinden yapıldığı bilinse de söz konusu internet sitesinin  açık açık reklamının yapılması dikkatleri çekti. Söz konusu internet sitesi kendilerini neden seçilmesi gerektiğini ise şu sözlerle ifade ediyor: 'Kiralık Tetikçi hizmeti alırken en önemli şey GİZLİLİK ve ANONİM olmaktır. Kimliğinizin adresinizin telefonunuzun vb. bilgilerinizin kimse tarafından bilinmemesi gerekmektedir. Sadece bu şekilde sorunsuz olarak kiralık tetikçi hizmeti almanız gerekmektedir. Aksi takdirde deşifre olup azmettirici olmaktan yüksek hapis cezası alabilirsiniz. Düşmanınızdan kurtulmak isterken tam tersi durumlarla karşılaşmanız olasıdır.' 

Yaptıkları fiyatlandırmalar 

Yapılan sitede tüm fiyatlar ayrıntılar ile birlikte anlatılmış. Sitedeki fiyatlar ise şöyle; öldürme 30 bin dolar, yaralama veya sakat bırakma 20 bin dolar, kaçırma veya alıkoyma 10 bin dolar, kundaklama ise 9 bin dolar.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalar

Konu ile ilgili yapılan açıklamalar

Sitede belirtilenler üzerine sadece cinayet işlemediklerini, kara para aklamak gibi suçlar da işlediklerini açık açık anlatılıyor. İletişime geçmek isteyenler için ise bir e-posta adresi ve ödeme işlemleri için ise bir link verilmiş. Parayı peşin veya yüzde 50 usulü aldıklarını yazmışlar. Yaptıklarının açık şekilde suç olduğunu ifade eden Odatv Güvenlik Danışmanı olan Feramuz Erdin, site ile ilgili şu sözleri söyledi: 'İlk başta okuduğunuzda  her türlü organize suç hizmetinin verildiği bir siteyle karşı karşıya olduğunuzu görüyorsunuz. İnternetin herkesin giremediği dark web kısmında bir takım suçların işlendiğini biliyoruz ama herkesin ulaşabileceği böyle bir siteye açıkçası ilk kez şahit oluyoruz. Siteyi dikkatlice okuyunca yapılacak işlemlerde gizliliğin ön planda tutulacağı söyleniyor. Burada işlenmesi taahhüt edilen suçların tamamı ağır cezalık suçlar. Hepsi hakkında ciddi tahkikatlar yapılır. Faillerin kendini uzun süre gizlemesi pek mümkün olmaz. Yapılacak iş ve işlemler  biraz kalbi kırık veya öfkeli insanların ilgisini çekebilecek nitelikte gibi görünüyor. Ben bu sitenin dolandırıcılık amacıyla açıldığını düşünüyorum. Umarım da öyledir. Çünkü site içeriği gerçekten çok ürkütücü. Eğer küresel çapta hareket eden böyle bir örgüt varsa gerçekten herkes ürkmelidir. Ama ben yine de bunun bir dolandırıcılık teşebbüsü olduğunu düşünüyorum. Müşteri profili daha çok kalbi kırık ve öfkeli kadınları hedef almış gibi duruyor. Mutlak gizlilik şartı parayı göndereni olduğu kadar paranın gittiği kişiyi de koruyor. Kimse kolay kolay polise gidip de 'ben kiralık katil sitesine para kaptırdım' diye şikayette bulunamaz. Kolluk güçlerinin bu tip kişileri tespit etmek için bu siteyi açmış olması tezi de ihtimal dışıdır. Kolluk suça azmettiremez, çünkü bu suçtur. Umarım Siber Suçlar en kısa sürede bu olayı aydınlığa kavuşturur ve biz de gerçekleri öğrenmiş oluruz. Yurt dışında faaliyet gösteren bir site olduğu için olayın ortaya çıkarılması biraz vakit alabilir.' şeklinde açıklamalar yaptı.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal