Türkiye Teknoloji İle Kalkınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklamada, "3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen 1 program başlatıyoruz." sözlerine yer verdi.

20.04.2020-19:54 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-20:14) Türkiye Teknoloji İle Kalkınacak

Türkiye’nin yıllardır hayalini kurduğu yazılım alanında nihayet devlet gerekli adımları atıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamada 3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirme programı için gerekli talimatların verildiğini duyurdu.

Hasan Doğan, Twitter hesabında şunları yazdı:

“Yıldızı her geçen gün parlayan yazılım sektörü sizleri bekliyor. 3 yılda 1 milyon yazılımcıyı yetiştirmeyi hedefleyen bir program başlatıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın hazırladığı projede eğitimler, BTK Akademi portalı üzerinden gerçekleştirilecek.”

Haber365 olarak Türkiye’nin çağın koşulları gereği dijital devrim yapması ve bu devrim için de gerekli kadroları yetiştirmesi gerektiğini dile getiriyorduk. Bu kadroların eğitimleri için devletin gerekli imkân ve eğitim sistemini oluşturmasının zorunluluğu dile getirdik.

Ülkenin kalkınması ve ayakta durabilmesinin birinci koşulunun yazılım sektöründe dünya devleri arasında yer alması gerektiğini belirterek, önceki çağlardaki bütün üretim ve teknolojik sistemlerin, yazılım teknolojisi ile daha verimli olacağını ve Türkiye’nin bu sayede kendine her alanda yeten bir ülke olacağını belirtiyorduk.

Uzmanlar, Türkiye’nin ihtiyacı olan teknoloji ve ekonomi atılımı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedeflediği 1 milyon yazılımcı başlangıç için önemli bir rakam olduğuna dikkat çekiyorlar.

Bilişim uzmanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın hedeflediği rakamın bir başlangıç olduğuna dikkat çekerek şu görüşleri dile getiriyorlar:

“Buna mukabil hedeflediği bu rakamı oluşturduğunda, yazılımcı sayısının katlanarak büyüyeceği ve ülkenin katma değerini çok ciddi boyutlarda yükseltecektir. Türkiye, bilişim konusunda oluşturacağı know haw, ülkemizi nano teknoloji ligine çıkaracaktır. Aynı hedef ve tempo ile bu çalışmalar sürdürülürse, Cyber teknolojinin öncü alkelerinden biri olmamız işten bile değildir.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal