Türkiye, Sudan'da Maden Arayacak

Türkiye, Sudan ile ülkede maden aranması konusunda anlaşmaya vardı. Bu anlaşma ile MTA Türkiye dışında ilk defa maden arayacak.

23.11.2018-15:48 - (Son Güncelleme: 23.11.2018-15:27) Türkiye, Sudan'da Maden Arayacak

Sudan petrol bakanlığından bir yetkili dün gerçekleştirdiği açıklamada, Sudan petrol bakanlığına bağlı Jeoloji Kurumu ile MTA arasındaki anlaşmanın Kızıldeniz eyaletinde iki "kare" alanda maden çıkarılmasına olanak tanıdığını söyledi.

Anlaşma, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın üç günlük resmi gezisini bitirerek Sudan'dan ayrılmasından bir gün sonra duyuruldu.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'ya göre Petrol Bakanı Awad Dahia bunun, MTA'nın maden alanında Türkiye haricinde gerçekleştirdiği ilk anlaşma olduğunu söyleyerek, anlaşmanın Sudan'a ekonomik katkı sağlayacağını umduğunu söyledi.

Sudan ekonomisi ülkenin güney tarafının, petrol üretiminin dörtte üçünü alarak, 2011'de ayrılmasından beri zor bir dönem yaşıyor. Sudan hükümetinin bankalar ve döviz bürolarına döviz kurunu günlük olarak tespit etme vazifesi vermesinin sonrasında, Ekim ayında para birimi sert değer yitirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal