Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya'daki FETÖ Okullarını Devraldı

Etiyopya'nın Harar kentindeki Fethullahçı Terör Örgütü'ne ait okullar Türkiye'ye devredildi. Anadolu Ajansı (AA) Türkiye Maarif Vakfı'nın okulları devraldığını duyurdu.

03.07.2019-16:29 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-16:45)

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Etiyopya’nın doğusundaki tarihi Harar kentinde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait okulları devraldı.

TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cihad Demirli, TMV Etiyopya Direktörü Levent Şahin ve TMV Afrika Bölge Koordinatörlüğü Uzman Yardımcısı Bilal Yıldırım’dan meydana gelen heyet, örgütün Harar kentinde "Rainbow Derneği" ismiyle kurduğu ve içinde anaokulundan liseye dek bütün kademelerde eğitimin verildiği kampüsü teslim aldı.

Etiyopya Sivil Toplum Kuruluşları Ajansının himayesinde olan ve terör örgütü ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle TMV’ye devrine karar verilen okullara çok sayıda yerel ve federal görevlinin nezaretinde girildi.

Halka okulun satılacağı, çalışanlara da işten çıkarılacakları biçiminde bilgilendirme yapan FETÖ’cü idarecilerin, teslimden önce okulları terk ettiği fark edildi.

TMV heyeti, halk temsilcileri ve çalışanlarla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı.

Yaklaşık 8 dönümlük bir arazi üstüne kurulu kampüste anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimlerinin verildiği binaların haricinde şimdilik faaliyete geçmemiş bir de hastane binası var.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal