İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani: İstediğimiz Kadar Uranyum Üreteceğiz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama geldi. Ruhani, 7 Temmuz'dan sonra istedikleri kadar uranyum üreteceklerini açıkladı.

03.07.2019-16:08 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-16:03)

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "7 Temmuz'dan sonra zenginleştirilmiş uranyum seviyesi artık yüzde 3,67 olmayacak. Bunu yüzde 3,67 seviyesinin üzerine çıkaracağız." dedi.

Başkent Tahran'daki Bakanlar Kurulu toplantısının sonrasında Ruhani, nükleer anlaşma ve İran'ın atacağı yeni adımlar ile alaklaı açıklamalar yaptı.

"3,67 SEVİYESİNİN ÜSTÜNE ÇIKARAĞIZ"

Nükleer anlaşmanın taraflarına verdikleri 60 günlük sürenin sona ereceği 7 Temmuz'dan itibaren bir sonraki adımı atacaklarını söyleyen Ruhani, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine seslendi. Ruhani şunları söyledi:

7 Temmuz'dan sonra zenginleştirilmiş uranyum seviyesi artık yüzde 3,67 olmayacak. Bunu yüzde 3,67 seviyesinin üzerine çıkaracağız. Bu doğrultudaki taahhüdü bir tarafa bırakacağız ve istediğimiz kadar uranyum üreteceğiz. Canımız ne kadar isterse ve bize ne kadar gerekirse o kadar uranyum üreteceğiz. Eğer gene teessüfle karşılayacaksanız buyurun karşılayın, beyanat yayınlayacaksanız buyurun yayınlayın.

"SARI KEK" ALABİLİRLER

Zenginleştirilmiş uranyum stok limitinin 300 kilogram sınırını geçtiğini ve bunun süreceğini söyleyen Ruhani, karşı tarafın vaatlerine bağlı kalması halinde İran'ın da bu hususta geri adım atabileceğini ve fazladan ürettikleri uranyum miktarı 10 bin kilogram olsa da bunu tek bir muamele ile Rusya'ya satıp karşılığında "sarı kek" alabileceklerini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal