Türkiye Diyanet Vakfı Ramazan alışveriş kartı başvuruları nereye, nasıl yapılacak? Türkiye Diyanet Vakfı'ndan 5 bin aileye nakit yardımı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak çalışan Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan ayında ihtiyaçlı ailelere alışveriş kartı dağıtıyor. Vakıf tarafından isimleri belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere bizzat alışveriş kartı verilecek. Peki, Türkiye Diyanet Vakfı Ramazan alışveriş kartı başvuruları nereye, nasıl yapılacak? Aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı, 5 bin aileye de nakit yardımı yapacağını açıkladı.

06.04.2022-16:41 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-16:58) Türkiye Diyanet Vakfı Ramazan alışveriş kartı başvuruları nereye, nasıl yapılacak? Türkiye Diyanet Vakfı'ndan 5 bin aileye nakit yardımı

Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan çalışmaları dahilinde gerçekleştirdiği ihtiyaç sahibi ailelere alışveriş kartı dağıtıyor. İstanbul'daki ihtiyaç sahibi ailelere İstanbul Müftülüğü tarafından Fatih'in Balat semtinde alışveriş kartları verildi.

Diyanet Vakfı'nın ihtiyaç sahibi ailelere verdiği bir alışveriş kartı 200 TL değerindedir. verilen karttaki miktar bağış yapan kişilerin verdiği para miktarı ve ailelerin ihtiyaç durumuna göre değişiklik göstererek 500 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Türkiye Diyanet Vakfı

Ramazan alışveriş kartı başvurularını, Türkiye Diyanet Vakfı'nın resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mustafa Yavuz, Ramazan ayında 5 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye alışveriş kartı dağıtılacağını söyledi. Yürütülen bu çalışma kapsamında Mustafa Yavuz şu bilgileri verdi: "İstanbul'umuzun her köşesindeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Kısmet olursa 5 bin 500 aileye gıda kartı vermeyi planlıyoruz. İsimler tespit edildi, müftülüklerimiz çalışıyor. Birebir evler ziyaret edilerek, ihtiyaç sahiplerine ulaşılacak."

5 bin aileye nakit yardımı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen çalışma kapsamında 2 bin aileye hijyen paketi dağıtılacak, 100 ihtiyaç sahibi çocuk giydirilecek ve 150 yetim ile iftar yapılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen yardım çalışmalarıyla ilgili hedeflerini anlatan Mustafa Yavuz, 5 bin aileye nakit yardımı yapacaklarına da değindi. Kosova ve Bulgaristan'da düzenlenecek olan 1000 kişilik bir iftar organizasyonlarının olduğunu, kaynağı ise hayır sahiplerinden elde ettiklerini belirtti.

Ukrayna'dan da gelen Müslümanlar olduğunu ve yapılan tespit çalışmalarıyla, Ukraynalı Müslümanların Kırklareli'nde 300 kişilik bir grup olduğunu söyledi. Aynı zamanda gelecek hafta Pazartesi günü, 300 Suriyeli yetimle birlikte iftar yapacaklarını belirten Yavuz, Diyanet Vakfı'nın ve İstanbul Müftülüğünün diğer çalışmalarına da değindi.

Diyanet Vakfı'nın ve İstanbul Müftülüğünün diğer çalışmalarını anlatan Mustafa Yavuz, Suriye'ye 40 tırla yaklaşık olarak 35 bin aileye yardım sağladıklarını ve 9 bin çift ayakkabıyı da kış soğuğunda çocuklara gönderdiklerini aktardı. Suriye'de tespit edilen 24 yetim okulu olduğuna da değinen Yavuz, İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı şubelerince her ay 1800 yetim çocuğa katkı yaptıklarını; okul ihtiyaçlarını, yiyecek ve içecek masraflarını karşıladıklarını ifade etti.

İl Müftü Yardımcısı Mustafa Yavuz, İstanbul şubesinde ise her ay 200 yetime burs verildiğini ve yetim projesinin sadece Ramazan aylarında olmadığını tam zamanlı devam ettiğini aktardı.

İstanbul Müftülüğü, ayrıca 3 yıldır lisans ve yüksek lisans yapan 90 öğrenciye burs imkanı sağlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal