Türkiye Diyanet Vakfı Duyurdu: Burs Başvuruları Başladı

Türkiye Diyanet Vakfı burs başvurularının başladığını açıkladı.

03.09.2021-18:31 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-18:51) Türkiye Diyanet Vakfı Duyurdu: Burs Başvuruları Başladı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) internet sitesinden yaptığı açıklama ile 2021 yılı ikinci kabul dönemi burs programlarına başvuruların başladığını duyurdu.

TDV tarafından yapılan açıklamaya göre, başvurular neticesinde İlahiyat Akademi, Özel Destek Akademi, Lisansüstü İlahiyat Akademi, Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezun Destek Burs programlarına öğrenci alımı yapılacak. Burs programlarına başvurmak isteyen adaylar, 13 Eylül tarihine kadar vakfın resmi sitesinden yapıl internet adresinden başvuruda bulunabilecekler. Burs başvurusu hakkındaki detaylar ise yine aynı sitede yer alacak.

BURS PROGRAMI FARKLI BÖLÜMLERDEN BİRÇOK ÖĞRENCİYİ KAPSIYOR

Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezun Destek programı "Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Programı" kapsamında Türkiye'de öğrenim görüp mezun olan öğrencilerin lisans eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla yalnızca yurt veya burs desteği şeklinde uygulanıyor. İlahiyat ve İslami ilimler fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin akademik ve fikri gelişimlerini desteklemek için TDV ve üniversiteler arasında imzalanan protokoller sayesinde uygulanan eğitim-öğretim ve burs programı olan İlahiyat Akademi programı, TDV yurtlarının bulunduğu illerde öğrencilere yönelik "yurt-burs-kurs" desteği veriliyor. Tıp, mimarlık, mühendislik, hukuk ve öğretmenlik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik İslami ilimlerde ruhsat sahibi bir zümrenin yetişmesine maddi-manevi destek olmak amacıyla uygulanan Özel Destek Akademi programı ise TDV yurtlarındaki öğrencileri kapsıyor.

Lisansüstü İlahiyat Akademi de ilahiyat alanında ve lisansüstü düzeyindeki öğrencilerin ise bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak bilgilere erişmesi ve analiz etmesi için burs destek programı yapılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal