Çin Devleti'nden LGBT Lobisini Kızdıracak Hamle!

Çin'de ilginç bir yasak geldi. Yeterince erkeksi görünmeyen erkekler artık televizyon ekranlarına çıkamayacak.

03.09.2021-18:08 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-18:26) Çin Devleti'nden LGBT Lobisini Kızdıracak Hamle!

Çin'deki ilginç yasağa göre artık yeteri kadar erkeksi görünmeyen erkekler artık televizyon ekranlarına çıkamayacak.

Çin hükümeti, televizyonlarda kamuoyuna ve gençlere kötü örnek olan programlarını yasaklayacağını bildirdi. Belli olan kurallarda televizyonlarda efemine tarza sahip erkek sunucu ve diğer kişilere yer verilmeyecek. Çin, 'siyaseten yanlış ve ahlak dışı davranışları teşvik eden' programların yasaklanacağı yönünde bir açıklama yaptı. Çin Komünist Partisi'ni desteklemeyenlere de programlarda yer verilmeyeceği bildirildi. Bunun yanında, Çin'de eşcinsel evlilikler yasadışı olarak kabul görüyor.

Yayın yapanların televizyon programlarında gençlere şöhrete ve servete özenti, hayranlık kültürüne özendiren davranışlarda bulunmalarından kaçınmalarını belirtti. Yönergede, 'geleneksel Çin kültürünü, devrimci kültürü ve ileri sosyalist kültürü teşvik etmeleri gerektiği' vurgusu yapıldı.

EFEMİNE TARZ GİBİ ANORMAL ESTETİK TERCİHLERİ BOYKOT ETMELİYİZ

Program yapanların kostümler, makyaj ve icra tarzlarından doğru estetik yönelimde olması belirtilerek 'Efemine tarz gibi anormal estetik tercihleri boykot etmeliyiz.' denildi.

SOSYAL ADALET ÇİZGİSİNE KARŞI ÇIKAN KİŞİLERE YER VERMEMELİSİNİZ

Televizyon programlarında siyaset ve ahlak yönünden doğru kişilerden seçilmesi gerektiğine dikkat çekildi. 'Siyasal duruşu yanlış olan, partiyi (Çin Komünist Partisi) ve ülkeyi desteklemeyen kişilere yer vermemelisiniz. Yasaları ve kuralları ihlal eden, sosyal adalet ve eşitlik kırmızı çizgisine karşı çıkan, kamu düzeni ve ahlakını tehdit eden, etik dışı sözler ve eylemler içindeki kişilere yer vermemelisiniz.' denildi.

ÇİN'DE LGBT EVLİLİKLER YASADIŞI

Çin'de eşcinsel evlilikler yasadışı olarak kabul ediliyor. Pekin yönetimi ülke içinde eşcinselliği 1997'de suç olmaktan çıkartmıştı. 2000 yılında da eşcinselliği akıl hastalıkları listesinden çıkardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal