Türkiye, Coronavirüs Mücadelesinde Çok İleride

Bir araştırma şirketi, Türkiye özelinde coronavirüs salgınının yayılımına dair bakanlığa sunum yaptı. Sunulan senaryoya göre, coronavirüs salgınının en çok İstanbul’u zorlayacağı belirtiliyor.

08.04.2020-12:40 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-12:37) Türkiye, Coronavirüs Mücadelesinde Çok İleride

Bir araştırma şirketi, hazırladığı 3 senaryoyu güncelledi. Güncelleme kapsamında öngörülen senaryolara bir yenisi daha eklenirken İstanbul’daki vaka yoğunluğunun sağlık kapasitesini zorlayabileceği, İstanbul’a ek 1.098 yoğun bakım yatağı ve sağlık personelinin gerekli olabileceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İstanbul’da kurulmaya başlanan 2 yeni salgın hastenesinin bu ihtiyaca cevap verebileceği ifade edildi.

Türkiye’de COVID-19 virüsüne dair ilk vakanın açıklandığı 11 Mart 2020 tarihinden bu yana 34.109 vaka tespit edilirken virüs nedeniyle 725 can kaybı yaşandı. Yapılan toplam test sayısı 222.868’e ulaşırken bugüne kadar 1.582 hasta iyileşti. Artırılan önlemler kapsamında sosyal izolasyonu sağlamak için 60 yaş üştü ile 20 yaş altı bireyler için sokağa çıkma yasağı uygulanırken vaka sayısındaki artış devam ediyor.

Econix Araştırma, sosyal izolasyon kapsamında alınan tedbirler ve Türkiye’deki sağlık sistemine ilişkin veriler doğrultusunda salgının Türkiye’deki yayılımına ilişkin Mart ayında yayınladığı ve 3 ayrı senaryo ile öngörüde bulunduğu COVID-19 Kaynaklı Muhtemel Vaka Sayıları ve Sağlık Hizmeti İhtiyaç Analiz Raporu’nu 5 Nisan 2020 Salı günü açıklanan veriler doğrultusunda güncelledi.
Güncellenen analiz kapsamında Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından 5 Nisan 2020’ye kadar açıklanan veriler ve salgının dünya genelindeki gidişatına istinaden vaka sayısının değişimine dair muhtemel bir yeni senaryo daha hazırlandı. Türkiye özelinde modellenen yeni senaryoda İstanbul’daki vaka yoğunluğunun mevcut sağlık sistemi kapasitesini aşıma uğratabileceği öngörüldü. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün açıkladığı İstanbul’da kurulmaya başlanan toplam 1.000 yataklı 2 yeni salgın hastenesinin bu ihtiyaca cevap verebileceği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal