Turan Ergün kimdir? Yeni Uşak Valisi Turan Ergün nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Cumhurbaşkanılığı Valiler Kararnamesi ile birlikte birçok ilin valisi değişirken Valilik makamı değişen illerden biri de Uşak oldu. Turan Ergün'un Uşak Valisi olarak ataması yapıldıktan sonra Turan Ergün'ün kim olduğu ve daha önce hangi görevlerde bulunduğu merak edildi.

12.05.2022-16:35 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-16:35) Turan Ergün kimdir? Yeni Uşak Valisi Turan Ergün nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

12 Mayıs 2022 Perşembe tarihli Cumhurbaşkanlığı Valilik Atama Karanamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararnamede birçok ilin valisi görevden alınırken yerlerine yeni atamalar yapıldı. Bir çok ilin de valileri değiştirildi.

Yeni valilik atama kararlarında adı geçen illerden biri de Uşak oldu. Turan Ergün, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile birlikte Uşak Valisi olarak göreve atandı. Ergün'ün atama kararı sonrasında 'Turan Ergün kimdir? Yeni Uşak Valisi Turan Ergün nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? soruları gündeme geldi. İşte Uşak Valisi Turan Ergün'ün biyografisi..

Uşak Valisi Turan Ergün kimdir

Uşak Valisi Turan Ergün kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

1967'de Sinop'ta doğan Turan Ergün, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Kamu Yönetimi bölümünü 1989 yılında tamamladı. 1992'de Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan Turan Ergün, Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde, Muş'un Varto ilçesinde ve Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde bulundu.

2002'de Mülkiye Müfettişliğine getirilen Turan Ergün, 2003 yılında da Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirildi. 2016'da Mülkiye Teftiş Kurulu'nda başkan yardımcısı olarak görev yapan Ergün, İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme araştırmalar yapması için 1994 senesinde İngiltere'ye gönderildi. 8 ay İngiltere'de kalan Turan Ergün, daha sonra 2009 yılında 6 aylığına ABD'ye gitti.

2008'de Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü yüksek lisansını tamamlayan Turan Ergün, daha sonra da Ankara Üniversitesi'ne bağlı Sosyal Bilimler Enstitüsü doktora derecesini almaya hak kazandı.

10 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Mülkiye Teftiş Kurulu'nun başkanı olarak görevlendirilen Turan Ergün, evlidir ve 1 çocuğu vardır. Turan Ergün iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal