Tümamiral Cihat Yaycı Kimdir? Cihat Yaycı İstifa Etti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'dan istifa açıklaması geldi.

18.05.2020-12:28 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-13:06) Tümamiral Cihat Yaycı Kimdir? Cihat Yaycı İstifa Etti

Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yazılı onayından geçen kararla Genelkurmay Başkanlığı emrine atanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti.

FETÖ’cüleri ‘önce tespit et sonra imha et’ stratejisi üzerine kurulu FETÖMETRE analiz programını geliştiren komutan olarak adını yazdıran Tümamiral Cihat Yaycı'dan önemli bir açıklama geldi.

Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla alınan kararla Cihat Yaycı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınmıştı. Bunun ardından Yaycı, aynı karar gereği Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmıştı. Aktarılan son açıklamaya göre ise Cihat Yaycı'nın bugün görevinden istifa ettiği duyuruldu.

TÜMAMİRAL CİHAT YAYCI KİMDİR? 
Tümamiral Cihat Yaycı, ordudaki kripto FETÖ’cülerin tespit edilmesi amacıyla “FETÖMETRE” uygulamasını ortaya çıkaran kişidir.

FETÖ ile mücadelesinden ötürü Tümamiral Cihat Yaycı'ya çeşitli kurumlar tarafından bir çok kez plaket takdim edilmiştir.

Akdeniz’de ‘Mavi Vatan’ haritasını hazırlayan kişi olarak da gündeme gelen Cihat Yaycı, 1966 yılında Elazığ’da doğdu. Deniz Lisesi’nden 1984 yılında mezun olan Cihat Yaycı, 1988 yılında Deniz Harp Okulu’nu bitirdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli gemilerinde branş subaylığı, bölüm amirliği ve TCG YAVUZ ile TCG KEMALREİS’de II. Komutanlık görevlerinde bulunan Cihat Yaycı, 2005-2006 yıllarında TCG KEMALREİS Komutanı, 2011-2012 yılları arasında 5’inci Muhrip Filotillası Komodoru olarak görev yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal