Trump'ın Azil Yargılaması Başladı

ABD'de 6 Ocak tarihinde gerçekleştirilen kanlı Kongre Binası baskınında halkı isyana teşvik etmekle suçlanan ABD eski Başkanı Donald Trump'ın ABD Senatosu'ndaki azil yargılama oturumları başladı.

10.02.2021-00:05 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-00:04) Trump'ın Azil Yargılaması Başladı

Senato Genel Kurulu'nda yerel saatle 13.00'te dua ile açılan ilk oturum, Temsilciler Meclisi'nden gelen ve iddia makamı olarak görev yapan savcı vekillerin açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmasında söz alan savcı vekillerin başkanlığını yapan Jamie Raskin, yaptığı sunumda,6 Ocak'taki Kongre baskınına ait görüntüleri yayınlayarak Trump'ın kalabalığı bilerek tahrik ettiğini söyledi.

Raskin yaptığı açıklamada, 'Trump'ın azline yetecek kadar delil var. Yapacağımız oylamada Trump'ın azli yönünde karar almamız anayasal bir görevdir' ifadelerini kullandı.

Savcı vekillerin ardından Trump'ın avukatlarının da açılış konuşmalarını yapması ve ardından Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul'ün 'görevi sona ermiş bir başkanın azil istemiyle yargılanmasının anayasal olmadığına' yönelik tasarısının tartışılıp oylanması bekleniyor.

100 sandalyeli Senatoda Trump'ın suçlu bulunabilmesi için en az 3'te 2 çoğunluğun (67 senatör) eski Başkan aleyhinde oy vermesi gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal