Trabzonspor UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalırsa ne kadar kazanacak? Trabzonspor Şampiyonlar Ligi geliri ne kadar olacak?

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off karşılaşmalarında Trabzonspor'un ilk rakibi Kopenhag oldu. Belirlenecek olan diğer üç rakip ise Dinamo Zagreb, Kızılyıldız, Olympiakos veya bunları eleyen takımlardan biri olacak. Trabzonspor’un Devler Ligi yükselmesiyle kazanacağı para ise 19,7 milyon avro olacak.

27.05.2022-17:07 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-17:39) Trabzonspor UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalırsa ne kadar kazanacak? Trabzonspor Şampiyonlar Ligi geliri ne kadar olacak?

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off karşılaşmaları devam ediyor. Lig’de yer alan Trabzonspor'un rakipleri ise bir bir belli oluyor. Devler Ligi öncesinde gerçekleştirilen ele turlarında yedi takım yer alırken, seribaşı olan takımlar ile seribaşı olmayan takımlar eşleşiyor.Beş sezondur Avrupa’da gösterdiği performanslar ile üst sıralarda yer alan takımlar seribaşı olarak yer alıyor. Beş sezonda iki kez Avrupa’ya yükselen Trabzonspor oynadığı 14 maçın 6'sınden puan aldı ve ligde 227. Sırada yer alıyor. Kurada seribaşı olarak yer alamayacak olan Trabzonspor’un rakipleri de merak ediliyor.

İlk rakip Kopenhag oldu

Play-offlarda boy gösteren Trabzonspor’un ilk rakibi belli oldu. Bordo-mavililerin ilk rakibi Danimarka şampiyonu Kopenhag oldu. Listede 41. Sırada yer alan takım seri başı olacak.

Trabzonspor'un Rakipleri Kim Olacak

Trabzonspor’un diğer rakipleri kim olacak?

Trabzonspor'un diğer rakipleri alt turlarda yer alan takımlar olacak. Klasmanlarındaki yerleri nedeniyle Dinamo Zagreb, Kızılyıldız ve Olympiakos dikkat çekmektedir.

Yer alan takımlar içerisinde en dikkat çeken takım ise 34. sırada yer alan Hırvatistan şampiyonu Dinamo Zagreb oldu. Diğer bir dikkat çeken takımda Kızılyıldız, olurken Sırbistan şampiyonu 36. Sırada yer alıyor. En iyi ikinci olan takım üçüncü ön eleme sonrasında turnuvada yerini alacak. En iyi puana sahip olan Olympiakos, ikinci ön elemeler ile başlayacaktır.

Maçlar oynanmadan sonraki tur belli oluyor

Belirlenen kurallar gereği ön eleme turları tamamlanmadan bir üst turun kura çekimleri yapılmaktadır. Bu nedenle seribaşı olan takımları eleyen takımlar, eledikleri takımın sırasında geçmektedir. Yani 34. Sırada yer alan takım ile maç yapan diğer takımın maçı kazanması durumunda diğer takım 34. Sırada yer alarak ikinci ön elemede seri başı olacak.

Hırvat ekibinin 175. sıradaki Zürih ile eşleşmesi durumunda, takımın maçı kaybetmesi ide Zürih 34. Sıraya yerleşecek. Bir sonraki turlarda seri başı olacak.

Bu noktada ise Trabzonspor’un rakibi Dinamo Zagreb, Kızılyıldız ve Olympiakos ya da bu takımları eleyen takımlarda biri olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi

19,7 milyon avro kazanacak

Trabzonspor play-off turunu geçmesi durumunda Devler Ligi'nde yerini alacak. Eğer bir üst tura yükselirse takım 19,7 milyon avro kazanacak. Bu sezon UEFA’da yer alan Trabzonspor, ayak bastı parası olarak da 15,6 milyon avro alacaktır. Trabzonspor’un market geliri içinde 3 milyon avro beklentisi yer alıyor. Süper Lig’in ikincisi olan Fenerbahçe’nin de Devler Lig’inde olması durumunda ise bu tutar 2 milyon avroya düşecektir.

Trabzonspor, katsayı sıralaması olarak bakıldığında ise en az gelire sahip takım olarak yer almaktadır. Takımların son on yıllık performansına göre yapılan listede ise Trabzonspor 125. sırada yer alıyor. Bu noktada takımın kazancı ise1,1 milyon avro oluyor.

Teselli ikramiyesi 5 milyon avro

Play-offlarda elenen takımlar da evlerine eli boş dönmüyor. Takımlar destek amaçlı ödüllendirilmektedir. Bu kapsamda her takıma beş milyon avro ödeme yapılmaktadır. Yani Trabzonspor, bir üst tur olan Devler Ligi’nde yer alamasa bile 5 milyon avro almış olacak. Takımda yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecektir. 

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal