Tether neden düşüyor, düşecek mi, yükselir mi? Tether USDT yorumları son dakika

Kripto para piyasasındaki tüm gelişmeler dikkatle takip edilirken Tether coin’in düşüşü dikkatlerden kaçmadı. Peki Tether neden düşüyor, düşecek mi, yükselir mi? İşte Tether USDT yorumları son dakika...

12.05.2022-12:58 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-12:58) Tether neden düşüyor, düşecek mi, yükselir mi? Tether USDT yorumları son dakika

Kripto para dünyasında son günlerde hareketli zamanlar yaşanıyor. Kripto para yatırımcılarının büyük bir dikkatle takip ettiği kripto para birimlerinden birisi olan Tether coin’in ani düşüşü bir çok insanın dikkatini çekti. Yatırımcılar Tether coin’in düşüşünü endişe içerisinde takip ederken ‘’Tether neden düşüyor, düşecek mi, yükselir mi?’’ gündemin en üst basamaklarında kendisine yer edinmiş durumda.

Tether neden düşüyor, düşecek mi, yükselir mi?

ABD dolarıyla denk bir değer amaçlanarak üretilen dijital para birimine verilen isim olan Tether (USDT) coin, 2014’te, dijital dolar veya sabit değerli kripto paralar (stablecoin) gibi kullanılabilecek istikrarlı bir kripto para birimi çıkarmak amacıyla üretilmiştir.

Tether coin

ABD dolarının değerine göre değişen Tether coin’in sabah saatlerinde 0,89 dolara düşmesi oldukça dikkat çekti. Şu sıralarda 0,95 dolardan işlem göre Tether coin’in değerinin sürekli olarak 1 ABD dolarına eşit olması gerekiyordu. ABD dolarının fiyat hareketini takip eden Tether coin’in küçük istisnalar haricinde 1 doların üzerinde veya altında olmaması gerektiğinden Tether coin’in bu sabah saatlerindeki düşüşü soru işaretlerine yol açtı.

Tether coin’in yeniden yükseliş trendine girmesi Bitcoin, Ethereum gibi büyük kripto para birimlerinin değer kazanması ile ABD ekonomisinde yaşanan gelişmelere bağlı olacak gibi görünüyor.

Tether (USDT) ne işe yarar?

Tether, sabit değeri sayesinde kripto pazarındaki dalgalanmalara karşı önlem olarak kullanılmaktadır. Her Tether coin’inin, bir dolara eşitlenmesi sebebiyle paranın Tether'da tutulması onu kripto para birimi pazarının bilindik dalgalanmalarından koruyor. Bu nedenle de Bitcoin alım satım işlemlerinin büyük çoğunluğu Tether cinsinden yapılmaktadır. Çünkü Tether, dolar ve Euro gibi standart para birimleri ile kripto para ekonomisi arasında çift yönlü geçiş için kullanılabilmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal