Terör Örgütü PKK'nın Sincar Sorumlusu ‘Dijwar’a SİHA Darbesi

Terör örgütü PKK’nın sözde Sincar sorumlusu ‘Dijwar’ kod adlı Merwan Bedel, MİT ve TSK’ tarafından düzenlenen ortak bir operasyon ile etkisiz hale getirildi. Bedel’in bulunduğu araç, SİHA’nın başarılı nokta atışıyla vuruldu.

09.12.2021-11:53 - (Son Güncelleme: 09.12.2021-12:35) Terör Örgütü PKK'nın Sincar Sorumlusu ‘Dijwar’a SİHA Darbesi

Kuzey Irak'ta güvenli bir bölge oluşturabilmek adına terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan Pençe harekatlarının devam ettiği bugünlerde örgütün tepe yöneticileri de nokta operasyonlarla birer birer etkisiz hale getiriliyor.

MERWAN BEDEL KAÇAMADI

İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) uzun süredir yakın markajında yer alan terör örgütünün Sincar sözde Özerk Yönetimi Konseyi Eş Başkanı ve YBŞ sorumlusu 'Dijwar' kod adlı Merwan Bedel'in önceki gün Hanesor köyünde gerçekleşen bir toplantıda olduğu belirlendi. MİT'e gelen istihbaratın sonrasında bölgede görevli Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) havalandı. Bedel ve yanındaki örgüt üyelerinin köy evi havadan izlenmeye başlandı. Sabah saatlerinde evden çıkan terörist Bedel ve 2 korumasını taşıyan araç hareket etti. Araç, sivil yerleşim yerinden uzaklaştıktan kısa bir süre sonra TB-2 Bayraktar SİHA tarafından, Kanatlı Güdüm Kiti Silah Sistemi (KGK) MK-82 yerli akıllı mühimmatla başarılı bir şekilde nokta atışı yapılarak vuruldu. Araçtaki Merwan Bedel ve 2 koruması etkisiz hale getirildi. 

HDP'Lİ VEKİL O TERÖRİSTLE YAN YANA

Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Merwan Bedel'in bir süre önce HDP Milletvekili Feleknaz Uca ile birlikte Sincar'da gerçekleşen bir programda çekilmiş fotoğrafı da ortaya çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal