Rusya Lideri Putin'den Başkan Erdoğan'a SİHA Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve bu görüşmede Ukrayna'nın kullandığı Bayraktar SİHA'lar konuşulduğu iddia edildi.

04.12.2021-10:09 - (Son Güncelleme: 04.12.2021-10:09)

Başkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Bu görüşme içerisinde, Azerbaycan - Ermenistan arasında yaşanmış olan gelişmeler ile birlikte Suriye, Libya ve Ukrayna'daki gerilimde Türkiye'nin arabuluculuk teklifi başta olmakla birlikte bölgesel konular da değerlendirme konusu oldu.

ERDOĞAN VE PUTİN ARASINDA SİHA GÖRÜŞMESİ

DW'nin Türkçe'nin Rus TASS haber ajansının aktarmış olduğuna göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin arasında dün gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Ukrayna'da sıcak bölgelerde kullanılmakta olan Bayraktar SİHA'larının da ilk kez gündem konusu olduğu ifade edildi.

UKRAYNA'NIN KULLANDIĞI SİHA'LAR İLK KEZ GÜNDEME GELDİ

Rus lider Putin'in Erdoğan ile görüşmesinde, Ukrayna'nın kullanmış olduğu Bayraktar SİHA'ları ile ilgili rahatsızlığını dile getirmiş olduğu ifade edildi. Putin, Ukrayna'yı ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı güçlere karşı 'Bayraktar silahlı insansız hava araçlarının kullanılması' gibi 'provokatif' askeri eylemlere girişmek ile suçladı. Rus lider Putin, Ukrayna yönetiminin ülkenin doğu bölgesindeki çatışmaları sonlandırmak üzere varılan Minsk Anlaşmaları'nı ihlal etmiş olduğunu ve yıkıcı bir tutum izlediğini belirtti. Rus lider görüşmede bunlara ek olarak, Kiev yönetiminin ülkenin doğu bölgesindeki Donbas bölgesinde askeri güç kullanma girişimlerinden vazgeçmesi tönünde ifadeler kullandı.


PUTİN VE ERDOĞAN AZERBAYCAN-ERMENİSTAN SORUNUNU DA KONUŞTU

Kremlin gerçekleştirmiş olduğu açıklamaya göre, Putin görüşmede Erdoğan'a, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile birlikte 26 Kasım tarihinde Soçi'de gerçekleştirmiş olduğu görüşme ile de ilgili bilgi paylaştı. Bilgi isteğinin Erdoğan'dan geldiği ifade eden açıklamada, 'Görüşmelerde Bakü ve Erivan'ın bölgede istikrarın sağlanması ve iki devlet arasında hudut tayini için mekanizmalar kurulması bağlamında işbirliğine hazır olduklarını beyan ettikleri ve bunun çok büyük önem taşıdığı.' belirtildi.

TÜRKİYE RUSYA ARASINDA İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Kremlin gerçekleştirmiş olduğu açıklamasında, Azerbaycan ve Ermenistan'ın ticaret, ekonomi ve ulaşım gibi alanlar içerisinde gündelik konuları çözmeye istekli olduğu da ifade edildi. Enerji ve tarımda iş birliği Putin - Erdoğan görüşmesinde iki ülke arasında olan enerji ve tarım alanlarında iş birliğinin de gündem konusu olduğu ifade edilerek iki liderin, Türkiye - Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin bir sonraki toplantısının bir sonraki yılın başında gerçekleştirilmesi için hazırlıklara başlamak üzere ilgili birimlere talimat verme hakkında karar verdikleri ifade edildi.

RUSYA - UKRAYNA GERİLİMİ

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, dönemin Devlet Başkanı olan Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Anlaşması'nı imzalamaması hakkında 21 Kasım 2013 tarihinde gösteriler başlamıştı. Yanukoviç'in, gösterilerin büyümesi hakkında Şubat 2014 tarihinde ülkeden kaçmasından sonra ülkenin doğu bölgesindeki Donbas bölgesinin Donetsk ve Lugansk şehirlerinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar sözde bağımsızlıklarını ilan etmişti. Ayrılıkçılar ile birlikte Kiev yönetimi arasında 2014 tarihinden bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal