Tarihi Verilen Ukrayna-Rusya Olası Savaşı'na ABD Müdahalesi!

ABD istihbaratı Rusya'nın Ukrayna'ya 200 bine yakın askerin katılacağı bir saldırı hazırlığında olduğu yönünde çalışmasını basına sızdırdı.

03.12.2021-14:27 - (Son Güncelleme: 04.12.2021-11:21) Tarihi Verilen Ukrayna-Rusya Olası Savaşı'na ABD Müdahalesi!

ABD istihbaratı Avrupa'nın doğu bölgesinde yaşanmakta olan kriz hakkında uyarıda bulundu. Rusya'nın Ukrayna'ya 175 bin askerin katılacağı bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğu konusunda uyardı. İstihbaratın Washington Post gazetesine sızdırmış olduğu belgede, Rus ordusunun gelecek yılın başlarından itibaren Ukrayna’ya farklı cepheler üzerinden saldırı başlatacağı iddia edildi.

ABD İSTİHBARATINDAN RUSYA UKRAYNA OLASI SAVAŞININ BİLGİLER

Rus birliklerinin konumlarını da içeren belgede, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimini 175 bin askerle yapacağı iddia edildi. Belgede yeni top ve dolaylı atış ekipmanının yanı sıra 50 taktiksel birliğin Rusya tarafından Ukrayna sınırının yakınındaki birçok noktaya konuşlandırıldığı ileri sürüldü.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov yaptığı açıklamalarda Rusya'nın tüm provakasyonlarına rağmen karşılık vermediklerini belirterek konu hakkında şu açıklamaları yaptı; "Ancak savaşa hazırız. Geniş çaplı bir Rus saldırısı Ocak ayı sonunda gerçekleşebilir" 

2022 YILININ OCAK AYINDA RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI ÇIKABİLİR

Ukrayna basınına sızan bilgilere göre, uzmanlar Ukrayna-Rusya savaşının 2022 yılının ocak ayında başlamasını bekliyor. Ukraynalı eski bir general yaptığı açıklamalarda ABD desteği olmadan Ukrayna'nın Rusya'ya karşı gelemeyeceğini belirterek konu hakkında şu sözleri söyledi; "Ancak böyle bir saldırıyı, öncelikle Ukrayna'nın istikrarını bozmak ve savaşma kabiliyetini baltalamak için tasarlanmış bir dizi psikolojik operasyonu takip edecek. Değerlendirmelerimiz Amerikalı meslektaşlarımızla neredeyse aynı" 

UKRAYNA RUSYA SINIRINA YIĞINAK YAPIYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova yaptığı açıklamalarda, Ukrayna'nın Rusya sınırına ciddi ölçüde askeri kuvvet getirdiğini belirterek konu ile ilgili şu sözleri söylemişti;  "Ukrayna askeri gücünü artırıyor, ağır ekipman ve personel topluyor. Bazı haberlere göre, çatışma bölgesindeki Ukrayna askerlerinin sayısı şimdiden 125 bine ulaştı. Bu  da Kiev askerlerinin yarısını temsil ediyor" 

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ UKRAYNA'YI UYARIYOR

Amerika Birleşik Devletleri hem Ukrayna'yı hem de Avrupa Birliği ülkelerini Rusya'nın yayılmacı politikalarına karşı sık sık uyarılarda bulunuyor. Yapılan uyarılarda Rusya'nın saldırı için bir bahane aradığı belirtiliyor.

UKRAYNA-RUSYA ARASINDA YAŞANAN DONBASS SINIRI PROBLEMİ

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleşen olaylarda, Ukrayna devletinin aldığı kararlara yaklaşık 8 yıldır itiraz eden Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların yaptığı eylemlere Bayraktar TB2 SİHA ile müdahale edildi. Ukrayna’nın başkent Kiev'de, dönemin Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Anlaşması'nı imzalamaması üzerine 21 Kasım 2013'te gösteriler başlamıştı. Yanukoviç'in, gösterilerin büyümesi üzerine Şubat 2014'te ülkeden kaçmasının ardından ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinin Donetsk ve Lugansk şehirlerinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar sözde bağımsızlıklarını ilan etmişti. Ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda, 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.


RUSYA VE UKRAYNA AYNI ANDA ASKERİ TATBİKAT DÜZENLEDİ

İki ülkeden yapılan açıklamalarda iki tarafından birbirinden çekindiği ve savaşı karşı cephenin başlatacağına yönelik açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamalardan sonra iki ülkede askeri tatbikat düzenledi. Ukrayna da Belarus'un kendi sınırına göçmenleri yönlendireceğini gerekçe göstererek sınır bölgesinde kara birliklerinin katıldığı bir tatbikat gerçekleştirmeye başladı. Tatbikata Ukrayna ordusunun kara birliklerinin yanı sıra hava kuvvetlerinin de destek verdiği belirtiliyor. Tatbikatta tanksavar birimleri de görev alıyor. Son günlerde aralarında gerginliğin hızla tırmandığı iki ülkenin de düzenlediği tatbikatların ABD yönetiminin Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliğinden rahatsızlık duyduğu dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti. Ukrayna son dönemde Rusya'nın sınır bölgesine askeri yığınak yaptığını ve kendisine saldırabileceğini iddia ederken Moskova yönetimi, söz konusu iddiaya ısrarla karşı çıkıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal