Fotoğraf Düzenleme

Fotoğraf düzenleme teknikleri nelerdir? Photoshop'ta fotoğraf nasıl düzenlenir? Fotoğraf düzenleme ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

01.05.2018-16:52 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-16:37) Fotoğraf Düzenleme

Günümüzde cep telefonlarının yaygınlaşması ve bu telefonların kameralarının çok iyi fotoğraf çekebilmesi sayesinde gün içinde olarca fotoğraf çekiyoruz. Çektiğimiz fotoğrafları çeşitli amaçlar için sosyal medya sitelerinde paylaşıyoruz. Bu fotoğrafların arkadaşlarımız tarafından görülmesi ve beğenilmesini isityoruz. Tabiki bunun için de bazen fotoğraflarda düzenlemeler yapıyoruz.

Resim Büyütürken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

Resimler/fotoğraflar büyütülürken yaşanan en büyük problem netlik problemidir. Büyütülen dijital fotoğrafların netliği kaybolur renkleri kararır ve kontrast gider. Büyütme veya küçültme işlemini piksellerle oynamadan yapmak lazımdır. Bu problemi gidermek için interpolasyon işlemi yapılır.

İnterpolasyon yöntemi nedir?

Piksellerle oynamadan fotoğraf büyütmek veya küçültme işini gerçekleştirmemiz için ihtiyacımız olan uygulamadır. Fotoğraf makinesiyle çekilen bir fotoğraf 72dpi 2816×1880 ve ölçü olarak 99,35×66,32 cm boyutlarında olduğunu düşünelim. Baskı yapmak için dpi değerini 72’den 300 dpi’ye taşımamız lazım. Görüntü kaybı olmaması için santimetre türünden boyutunu ufaltmamız çözünürlüğü artımamızı sağlar. Boyutlar santimetre türünden ufaltılıp çözünürlük rezolasyon oranı 300’e çıkartılırsa piksel türünden fotoğraf kalitesi bozulmaz.

Fotoğrafta Ton Ayarı

Fotoğrafı oluşturan açık ve koyu kısımlar arasında hassas geçişi mümkün kılan kısımlara ton denir. Işığın gücü renklerin değişik tonlarının meydana gelmesi için gereklidir. Işık cisim üzerinde açık ve koyu kısımlar arasında medyana gelen yoğunluk farkına da kontrast denir. Görüntüler üzerinde çalışma yapılırken çok aydınlık ve parlak kısımlar dikkat çekilmek istenen meseleden uzaklaştırır.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal