İnternet Hızınızı Artırmanın Yolları Nelerdir?

İnternet hız testi nasıl yapılır? İnternet hızını artırma yolları nelerdir? İnternet hızı neden düşer? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik.

01.05.2018-16:49 - (Son Güncelleme: 29.11.2021-09:45) İnternet Hızınızı Artırmanın Yolları Nelerdir?

Okulun, işin ve diğer birçok alanın internet üzerinden olmaya başlamasıyla en çok ihtiyaç duyulan şeylerden biri internet hızı oldu. Hızlı bir internet; sınav, toplantı ve daha birçok önemli görüşme için sizin hayatınızı kurtarabilir. Peki internet hızı nasıl artırılır? İşte detayları…

İNTERNET AĞINIZA BİRÇOK CİHAZ BAĞLAMAMAYA ÇALIŞIN

Özellikle iş yerinizde ve evinizde aynı internet ağından birçok cihazın bağlı olması ve hepsi tarafından internetin aktif olarak kullanılması hızda bazı problemlere neden olur. Bu durum internetinizin birçok yere yetişmeye çalışmasından kaynaklı olarak gerçekleşir. Böyle bir durumda özellikle evde olabildiğince cihaz sayısını az tutmaya çalışabilirsiniz ya da önemli bir görüşme ya da sınav sırasında wifi ağınıza bağlı olan telefonların internetini kapatabilirsiniz. Böylece süreçte internetiniz ekstra bir efor sarf etmek zorunda kalmaz ve size daha hızlı bir internet sunar.

MODEMİNİZDEN VE ONA BAĞLI KABLOLARIN SORUNSUZ OLDUĞUNU KONTROL EDİN

İnternet hızımız düşse bile bu durum uzun süre bu şekilde devam ettiği için sizin tarafınızdan fark edilmeyebilir. Bu durumda aralıklı olarak modem kutunuzun ve modeme bağlı kablolarınızın hasar almadığından ve sorunsuz olduğundan emin olmak amaçlı onları kontrol edebilirsiniz. Bu gibi bir problemde internet sağlayıcınızın müşteri hizmetlerine ulaşıp sorunun enerji kaynaklı olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz. Modem kutunuzda ya da kablolarınızda bir sorun varsa müşteri hizmetlerinden teknik destek de isteyebilirsiniz.


KOTALI BİR İNTERNET PAKETİ KULLANIYORSANIZ SINIRI TAKİP EDİN

İnternet satın alırken belli bir oranı aşmadığınız kotalı denen internet paketlerinden birini satın almış olabilirsiniz. Bu durumda internetiniz belli bir kotayı geçtiğinde internet hızı düşer ve bunun uyarısını size yapmaz. Bu nedenle kotanızın durumunu zaman zaman kontrol etmekte fayda var. Kotanızın durumunu müşteri hizmetlerini arayarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca internet sağlayıcınızın mobil bir uygulaması varsa oradan da öğrenmeniz mümkün.

CİHAZINIZ İÇİN BİR VİRÜS PROGRAMI KULLANIN

İnternet hızınızın düşmesi sadece internet sağlayıcınızdan kaynaklı olmayabilir. Bu durum kullandığınız cihazla da ilgili olabilir. Cihazınıza virüs bulaşması durumunda internetinizden tam verim alamayabilirsiniz. Bunun çözümü için kullandığınız bütün cihazlar için bir virüs programı kullanabilirsiniz. Virüs programı sizi zararlı uygulamalar için uyaracaktır ve haberiniz olmadan bulaşan virüslerin temizlenmesini sağlayacaktır.

WIFI KABLOLARINIZI OLABİLDİĞİNDE KISA TUTUN

Modem üzerine bağlı kabloların çok uzun oluşu da cihazınız ve internet sağlayıcınız arasındaki enerjinin zayıflamasına sebep olacaktır. Bu sebeple olabildiğince modeme bağlı kablolarınızın kısa olmasını sağlayın. Böylece modeminiz ve internet sağlayıcınız arasındaki enerji akışı daha hızlı ve etkili olacaktır.

MODEMİNİZİN KONUMUNU DEĞİŞTİRİN

İnternet hızınızdan memnun değilseniz modeminiz eviniz için yanlış bir konumda duruyor olabilir. Evinizin yapısında kullanılan kolonlar, demirler, kapılar ve daha birçok unsur modeminizin interneti evinize dağıtmasına engel oluyor olabilir. Bu durumda modeminizi bir de başka bir konumda kullanmayı deneyin ve fark edip etmediğini görün.


MODEMİNİZİ ELEKTRONİKLERDEN UZAK TUTUN

Modeminizin yanında birçok elektronik cihaz bulunuyor olabilir. Genelde evlerde televizyonun yanına konumlandırıldığını çok gördüğümüz modemlerin bu şekilde kullanımı doğru değildir. Çünkü farklı bir elektronik cihaz ile modemin internet sinyalleri çarpışır. Böylece sinyaller birbirini etkiler ve hızda düşme meydana gelir. Bu sebeple modeminiz yanında farklı elektronik cihazlar bulundurmamaya özen gösterebilirsiniz.

MODEM GÜNCELLEMELERİNE DİKKAT EDİN

Tıpkı diğer cihazlarınız gibi kullandığınız modemler de güncelleme alırlar. Sistem güncellemesi dediğimiz bu güncellemeler her zaman sorunsuz bir şekilde gerçekleşmeyebilir. Bu durum da internet hızınızı düşürebilir hatta modeminizin çalışmamasına neden olabilir. Bu sebeple modeminizin web sitesinden modeminizin güncelleme alıp almadığını kontrol edebilirsiniz.

PROBLEMİNİZ ÇÖZÜLMÜYORSA SİNYAL GÜÇLENDİRİCİ CİHAZ EDİNİN

Tüm bu adımlara rağmen modeminizin internet hızında bir değişiklik olmuyorsa evinizde ya da iş yerinizde sinyal güçlendirici kullanabilirsiniz. Sinyal güçlendiriciler modeminize ek bir enerji sağlayarak daha hızlı ve daha etkin internet almanızı sağlarlar.

MODEMİNİZİ RESETLEYİN

Eğer uzun süredir aynı modem kutusu üzerinden aynı internet sağlayıcısını kullanıyorsanız değişen alt yapılar, sistem güncellemeleri ve diğer değişikliklerden kaynaklı olarak internetinizde hız düşmesi veya internet kopukluğu olabilir. Bu durumda modeminizi resetleyerek yeniden kurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu durum modeminizi ve internetinizi yenileyecektir.


ALT YAPINIZIN HIZINI ÖĞRENİN

İnternet hızınız her zaman sizin modeminizden ve bulunduğunuz ortam içindeki durumlardan etkilenmez. İnternetinizin ana problemi yaşadığınız ya da çalıştığınız çevredeki alt yapı internet hızından kaynaklı olabilir. İnternet alt yapı hızınız için yine internet sağlayıcınızın müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.

İNTERNET HIZ TESTİ NASIL YAPILIR?

İnternet hız testi zaman zaman yapılması gereken bir testtir. Çoğu zaman kullanıcılar internet hızlarının farkına varmazlar. Bu durum devamlı aynı hızda kullanıyor olmalarından kaynaklı olabilir. Bu sebeple internetinizi hız testi yapmanızda fayda var. Peki ping değeri ile ölçülen internet hız testi nasıl yapılır?

İnternet hız testi yapan birçok site bulunur. Bu siteler üzerinden internetinizin ping değerine bakabilirsiniz. Değeriniz olması gerekenin altındaysa sizin için derlediğimiz yöntemleri uygulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal