Tefeciler Senet İmzalamayanların Üzerine 2 Metrelik Piton Bıraktı

Antalya'da tefecilik yaptıkları iddia edilen organize suç örgütü üyelerinin senet imzalamayanları piton yılanıyla tehdit ettiği ortaya çıktı.

30.09.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-15:39) Tefeciler Senet İmzalamayanların Üzerine 2 Metrelik Piton Bıraktı

Antalya'da tefecilik yaptığı ileri sürülen organize suç örgütü üyelerinin, senet imzalatmak istedikleri kişileri korkutmak için 2 metrelik piton yılanı kullandıkları ortaya çıktı. Mağdurlardan birisi istedikleri senedi imzalamadığı için boynuna piton bıraktıklarını söyledi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda bulunan piton dikkat çekti. Suç örgütü üyelerinin korkutmak için mağdurların üzerine piton yılanı bıraktığı öğrenildi.

2 METRELİK PİTON

Ekipler, "yüksek faizle borç vererek tefecilik yapma", "silahla tehdit ve darp", "zorla senet imzalattırılması" suçlarına karıştıkları iddiasıyla K.E. elebaşılığındaki 11 kişiyi teknik takibe aldı. 

25 Eylül'de Antalya merkezli Ankara, Erzurum ve Siirt'te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada elebaşı K.E.'nin ofisinde özel kafeste bulunan ve yasa dışı yollarla sokulduğu belirlenen 2 metrelik piton ele geçirildi. Pitonun mağdurları korkutmak ve sindirmek için kullanıldığı öğrenildi.

"PİTONU BOYNUMA BIRAKTILAR"

Pitonla ilgili detaylar, müştekinin ifadelerine yansıdı. İsmi açıklanmayan bir iş insanının emniyete verdiği ifadesinde, "Zorla senet imzalatmak istediler. İmzalamayınca beni tehdit ettiler. Sonra piton yılanını boynuma bıraktılar. Yılan boynuma ve kollarıma dolandı. Korkudan imzalamak zorunda kaldım." dediği öğrenildi.

Bazı şikayetçiler ise ifadelerinde şöyle dedi:

"İmzalamak istemediğimizde gözümüzün önüne yılanı getiriyorlardı. Hatta bulunduğumuz yerde rahat dolaşmasını sağlıyorlardı. Kolumuzu açtırıp, kolumuzun üstüne bırakıyorlardı."

BORÇ YÜZÜNDEN SİYANÜRLE İNTİHAR EDEN ŞAHSIN SENEDİ BULUNDU

Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen senetler arasında  11 Kasım 2019'da tefecilere olan borcu yüzünden siyanürle ailesini öldüren ve sonrasında intihar eden S.Ş.'nin de 350 bin liralık senedi de bulundu. 

Suç örgütü üyelerinin intihar ile bağlantısı araştırılırken, şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal