Tarım Kredi Market marketlerinde etin kilosu ne kadar? TK marketlerinde ucuz et satışı var mı?

Ramazan ayından birkaç gün önce kırmızı ve beyaz et fiyatlarında gelen zamlar sonrası vatandaşlar isyan ederek tepki göstermişti. Gelen tepkiler üzerine Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, vatandaşlara uygun fiyatlı et alınabileceği müjdesini paylaşarak, Tarım Kredi Market marketlerinde ucuz et satışlarına başladıklarını duyurdu. Peki, Tarım Kredi Market marketlerinde etin kilosu ne kadar?

09.04.2022-11:33 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-11:33) Tarım Kredi Market marketlerinde etin kilosu ne kadar? TK marketlerinde ucuz et satışı var mı?

Kırmızı et ile beyaz ete yapılan fahiş zam sonrası çok sayıda vatandaş evine et götüremez oldu. Özellikle Ramazan ayına birkaç gün kala yapılan zam, vatandaşı isyan ettirdi.

Et ve Süt Kurumu'nun yeni zamlı fiyatları açıklaması sonrası kırmızı ete yüzde 58 zam gelirken dana pirzola gibi ürünlerin kilosu 152 liraya yaklaştı. Artan fiyatlardan dolayı alım gücü düşen vatandaş ise çareyi beyaz ette bulmaya çalışırken beyaz etin de fiyatları yeniden güncellendi.

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde ucuz et satışı var mı?

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde ucuz et satışı var mı?

Yaşanan bu gelişmeler ve vatandaşların tepkilerinin ardından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci dün akşam bir TV programına katılarak kırmızı ve beyaz et ürünleri ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile birlikte Ramazan ayı sürecinde zincir marketlerin ortalamalarına kıyasla Tarım Kredi Marketleri'nde kırmızı et ve beyaz etin yüzde 15-20 gibi bir indirim uygulanarak satılmaya başlanıldığını duyurdu. Bakan Kirişçi, Et ve Süt Kurumu ile Tarım Kredi marketlerinin ortaklaşa anlaşması kapsamında başlatılan indirimli satış çerçevesinde sığır kıymanın kilosunun 83 liradan satılmaya başlanırken tavuk budunun ise 28 liradan satıldığı bildirdi.

Canlı olarak yayınlanan programda hayvan stoklarına ilişkin ortaya atılan iddialar hakkında da j-konuşan Kirişçi, Türkiye genelinde şu an bulunmayan hayvan olmadığını söyledi ve ürünle satıcı arasında bir kopmanın da yaşanmadığını kaydetti. Kirişçi konuşmasının devamında ayrıca, besi ve kesimlere için yapılası planlanan stoklamaların da herhangi bir sorun teşkil etmediğini sözlerine ekledi.

Tarım Kredi Market marketlerinde etin kilosu ne kadar?

Tarım Kredi Market marketlerinde etin kilosu ne kadar?

Et ve Süt Kurumu ile Tarım Kredi marketlerinin ortaklaşa başlattıkları çalışma kapsamında vatandaşlara sunulacak olan ucuz kırmızı etin ESK’nın kendine ait 18 mağazasında, Tarım Kredi marketlerinin ise 150 mağazasında satışlarına başlanacak.

Normal kasaplarda veya zincir marketlerde dana kıymanın kilosu 110 TL'ye satılırken ESK ve Tarım kredi marketleri kıymayı 80 TL'den satacak. Bu satış işlemleri ise yapılan açıklamalara göre Ramazan ayı boyunca devam edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal