Tam Kapanmada Dikkat Çeken 5 Detay

Yarın saat 19.00'dan 17 Mayıs Pazartesi 05.00'e kadar devam edecek olan tam kapanma için geri sayım başladı. Tedbirler arasında dikkat çeken detaylar da var. Site yöneticilerine de sorumluluk verilecek. Site içerisinde izinsiz şekilde dışarı çıkanlar adreslerine dönmeleri konusunda uyarılacak.

28.04.2021-14:55 - (Son Güncelleme: 28.04.2021-15:42) Tam Kapanmada Dikkat Çeken 5 Detay

Yarın akşam başlayacak ve 17 Mayıs'a kadar devam edecek olan tam kapanma tedbirleri ile ilgili genelgede daha önce kuralların çeşitli bahanelerle çiğnenmesini engelleyecek düzenlemeler var.

1- UZAKTAN ÇALIŞAN MEMURUN MUAFİYETİ OLMAYACAK

Sağlık ve güvenlik gibi kritik alanlar hariç kamudaki hizmetler, toplam personelin %50'sini aşmayacak ölçüde asgari personelle devam edecek. Uzaktan çalışan memurun kısıtlamada özel bir muafiyeti olmayacak. Yani ikametgahından ayrılamayacak ve şehirlerarası seyahat yapamayacak.

2- OTEL PARTİLERİ YOK

Konaklama tesislerinde kısıtlamada, rezervasyonunun olması vatandaşlara sokağa çıkma yahut şehirlerarası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlamayacak.

3- İKAMET İZİNLİ VEYA KORUMADAKİ YABANCIYA DA YASAK

Bir önceki kısıtlamalarda en çok suistimal edilen konulardan biri de yabancı pasaportluların dışarıda olmasının bu düzenleme ile önüne geçiliyor. Muafiyet sadece turistik faaliyet için Türkiye'de bulunanları kapsayacak. Turistik faaliyetler kapsamı dışında ülkemizde bulunan yabancılar sokağa çıkma kısıtlamalarına tabi tutulacak.

4- SİTELERDE BAHÇEYE İNMEK BİLE YASAK

Gün boyu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının konut sitelerinde de uygulanmasını temin etmek amacı ile site yönetimlerine sorumluluk verilecek. Site içerisinde izinsiz şekilde dışarı çıkan özellikle çocuklar ve gençlerin ikametlerine dönmeleri konusunda uyarılmaları sağlanacak.

5- KEYFİ SEYAHAT OLMAYACAK

Tam kapanmanın 17 günlük sürecinde şehirlerarası seyahatlerine cenaze, sağlık sorunu v.b. zorunlu haller dışında izin verilmeyecek.

6-KAMUYA 2.5 GÜN İZİN

Diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü 'Kovid-19 kapsamında kamu çalışanlarına yönelik tedbirler' adlı genelge yayımladı. Genelgede hizmetlerin yürütülmesi için asgari personel bulundurması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların on Mayıs 2021 ve on bir Mayıs 2021 günleri tam gün, on iki Mayıs 2021 günü ise yarım gün idari izinli sayılmalarına kararı verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal