Taksim'de skandal olay! Polisle doktorlar arasında arbede yaşandı

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyarak, basın açıklaması yapmak isteyen doktorlar ile polis arasında arbede yaşandı. Doktorlar, protesto amacıyla, çelenkleri anıtı çevreleyen bariyerlerin önüne bıraktı.

14.03.2022-14:10 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-14:29) Taksim'de skandal olay! Polisle doktorlar arasında arbede yaşandı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İstanbul Tabip Odası üyeliğinde bulunan doktorlar, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakmak için Taksim Meydanı'nda bir araya gelmek için toplandı. Çelenk töreninden sonra basın açıklaması yapacaklarını dile getiren doktorlar, demir bariyerlerle kapatılan anıt alanına girmek isterken polis tarafından durduruldu. Meydanda basın açıklaması yapılmasının yasak olduğunu söyleyen ve doktorları anıta sokmayan polis, sadece çelenk koymak isteyenlerin içeri girebileceğini dile getirdi. O esnada, içeri girmek isteyen doktorlar ile polis arasında kısa süreli kavga çıktı. Kavga esnasında 89 yaşındaki Op. Dr. Erdinç Köksal yere düştü.


Böyle bir tasarrufta bulunamayız

Konuşmamıza izin vermediklerini dile getirerek, 'Uzun bir süre polisle tartışan doktorlar, protesto etmek için, çelenkleri demir bariyerlerin önüne bıraktı. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, 'Taksim'de, 14 Mart'ın 102'nci yıldönümünde, her yıl yaptığımız gibi taleplerimize yer veren,14 Mart'ın anlamını bildiren bir açıklama yapmak ve çelenk koymak için 5 kişilik sembolik bir heyetle buraya geldik. Bize, 'Çelenk koymanızda bir sakınca yok, ancak konuşamazsınız' denildi. Biz, konuşamadığımız bir yerde, böyle bir tasarrufta bulunamayız.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Bu yüzden engellemelerle karşılaştığımız polis barikatı önüne çelenklerimizi bırakıyoruz. Tüm meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun' şeklinde açıklamalarda bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal