Svaziland Gezilecek Görülecek Mekanlar

Genel olarak doğal güzelliklerin vurgulandığı alanlardan oluşan bu ülke çeşitli spor ve doğa etkinlikleriyle yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası konumundadır.

18.07.2020-10:52 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-10:51) Svaziland Gezilecek Görülecek Mekanlar

Svaziland, geleneksel yemekleri yiyeceğiniz çeşitli mekanlar olmakla beraber, farklı tür yemeklere de ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda renkli kıyafet ve eşyaların satıldığı bir yer olarak son derece dikkat çekicidir. Ormanın içinde safari turları yapılan mekanlara giderek heyecanlı ve adrenalin dolu bir geçirme fırsatı sizin elinizdedir.

Malolotja

Svaziland Gezilecek Görülecek Mekanlar: Birçok hayvan ve bitkinin yer aldığı bir yer olarak dikkat çekmektedir. Doğa ve yeşilliğin en güzel halini sunan manzaraları görülmeye değerdir. Aynı zamanda aileniz ve arkadaşlarınızla kamp ve yürüyüş yapacağınız harika yerlerden biridir. Adrenaline ve heyecana düşkünseniz mutlaka bu doğa koruma alanlarını ziyaret etmelisiniz.

Mlawula

Şehirden ve kalabalıktan yorulan insanlar için doğal güzelliklerin yansıtıldığı harika bir yer olarak dikkat çekmektedir. Deniz ürünleri ve birçok balığın bulunduğu bu yerde balıkçılık yaparak günü geçirebilirsiniz. Aynı zamanda doğa yürüyüşleri ve orman sporlarına yönelebilirsiniz. Maceraya ve heyecan düşkünleri safari kiralayarak orman içinde gezinti yapabilirler. Piknik yapacağınız, dinleneceğiniz harika yerlerden biridir.

Hlane Royal Ulusal Parkı

Burada birçok hayvan ve bitki çeşidi bulunmaktadır. Kuş, sürüngen, memeli gibi çeşitli canlılar bulunmaktadır. Konaklama açısından taş evleri kullanabilirsiniz. Doğanın içinde kamp yaparak hoş vakit geçirebilirsiniz. Aynı zamanda milli park kapsamında yapılan doğa etkinliklerine katılarak çeşitli fotoğraflar çekebilirsiniz.

Mantenga Koruma Alanı

Burası çeşitli mekan ve doğal alanlara sahiptir. Ülkenin en büyük ve heybetli şelalerinden biri olan Mantenga Şelalesi mavi ve yeşilin birleşiminden çıkan çarpıcı manzarayı ortaya koymaktadır. Yiyeceğiniz şeyleri alarak şelale kenarında hoş vakit geçirerek iş hayatının yorgunluğunu atabilirsiniz. Aynı zamanda içine girerek serinleme fırsatınız da bulunmaktadır. Yakınlarında küçük bir köye sahiptir. Hem doğal güzelliği hem de değişik yöresel kıyafetleriyle dikkat çeken bir köydür.

Oyun Parkı

Svaziland Gezilecek Görülecek Mekanlar: Ülkenin en sevilen yerlerinden biri olan bu oyun parkı her cinsten hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda bu park içinde arkadaşlarınızla beraber safari sürebilirsiniz. Vahşi doğayı fotoğraflayıp bitki türlerini inceleme fırsatı elinizde bulunmaktadır. Bu park doğa severler için çeşitli faaliyetler sunmaktadır. Özellikle trekking ve tırmanma sporları dikkat çekmektedir. Doğada yürüyüşler yaparak, spor etkinliklerinizi gerçekleştireceğiniz bir yer olarak dikkat çekmektedir.

Somhlolo Stadyumu

Svaziland Gezilecek Görülecek Mekanlar: Birçok amaca hizmet eden bu stadyum spordan başka diğer yerel sporlar için de kullanılmaktadır. Yapımında suni çim kullanılan bu yapı özellikle ragbi ve futbol maçlarında ön plana çıkmaktadır. Stadyum çeşitli milletlerden oluşan taraftar grubuyla coşkulu ve eğlenceli bir görünüm oluşturmaktadır.

Parlamento Binası

Devlet ve siyası işlerin yürütüldüğü bir yer olarak dikkat çekmektedir. Aynı zamanda geçmişten günümüze değişen tarihi ortaya koymaktadır. Mimari yapısı geleneksel ve modern yapıyı birleştiren en önemli parçalardan biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal