Sudan Gezilecek Görülecek Mekanlar

Afrika'nın en geniş ülkelerinden olan Sudan'da Arap Çarşısı, Nil Nehri, Al Sabalouga, Tuti Adası, Etnografya Müzesi, Ulusal Müze, Omdurman, Fateh Oteli ve Katolik Katedrali gezilebilecek yerlerin başında yer alır.

18.07.2020-10:50 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-10:47) Sudan Gezilecek Görülecek Mekanlar

Sudan Gezilecek Görülecek Mekanlar: Eskiden Anglikan Kilisesi olan Cumhurbaşkanlığı Saray Müzesi günümüzde Sudan'ın siyasi ve tarihi geçmişini ortaya koymak amacıyla kullanılmaktadır.  Aynı zamanda diğer ülke ve milletlerden gelen hediyeler de müze içerisinde yer almaktadır. Tarihi ve siyasi bir mekan olarak herkesin gidip görmesi gereken yerlerden biridir.

Arap Çarşısı

Her türlü yiyecek ve eşyanın bulunduğu bu pazar yerel halkın ticarete olan bakış açısını yansıtıyor. Geleneksel yemeklerin ve dokuma halıların sergilendiği yerlerden birisidir. Çarşı içinde Sudan halkının gelenek ve göreneklerini görerek yerel yemeklerine şahit olabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için alacağınız hediyelik eşyaları bu çarşı içinden bakabilirsiniz.

Gebel Markal

Sudan Gezilecek Görülecek Mekanlar: En güzel doğal mekanlardan biri olarak yerli yabancı herkesin dikkatini çeken bir yapıdır. Küçük bir dağ olarak eskiden kralların mezarlarını kullandığı bir yer olmuştur. Geçmişten günümüze gelen bazı kalıntılar olsa da net olarak bişey söylemek mümkün değildir. Dışardan mimarisine bakıldığında birçok piramit dikkat çekmektedir.

Nil Nehri

Sudan'ın en popüler yerlerden biri olan bu nehir dünyanın en uzun nehri olmasıyla bilinmektedir. Yeşilliğin ve suyun birleşerek oluşturduğu manzara herkesin görmesi gereken güzelliklerden birini oluşturacaktır. Fotoğraf çekmek isteyenler için de doğal bir ortamı gözler önüne serecektir. Sudan'a gelenlerin doğal yer ve mekanları ziyaret etmesi önerilmektedir.

Al Sabalouga

Burada deniz ürünleri ve çeşitli balık çeşitlerini yeme fırsatınız bulunmaktadır. Hem doğayla bütünleşen bir tekne gezisi hem de akşam yemeği için uygun ortamı oluşturmaktadır.

Tuti Adası

Verimli topraklarıyla tanınan bu ada tarım faaliyetlerinin yürütüldüğü yerlerden biridir. Tarım ve ticaretin merkez noktası olarak dikkat çeken bu ada yerli yabancı birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda küçük evlerin olduğu hoş bir köy e de sahiptir. Toplum tarafından tanınmasıyla birlikte devlet tarafından turizm faaliyetlerine açılan çalışmaları yerel halkın pek memnun olduğu bir durum değildir.

Etnografya Müzesi

Sudan Gezilecek Görülecek Mekanlar: Sudan'ın gelenek göreneklerini, yaşayış biçimini ve kıyafetlerini tanıtan bu müze tarihi ve kültürel bir iz bırakmayı amaçlamaktadır. Yerlilerin ve gelecek olan nesillerin geçmişini bilmesine önem gösterilmektedir.

Ulusal Müze

Bu müze çeşitli millet ve dinleri bir arayan toplayan bir özellik sunmaktadır. Hristiyan ve Müslüman milletlerin gündelik hayat içerisinde kullandığı birçok eşya bu müze içerisinde halka sunulmaktadır.

Omdurman

Deve ticareti ve pazarıyla ünlü olan bu yer son derece kalabalık bir görüntüye sahiptir. İçerisinde yer alan dükkan ve lokantalarıyla yerli yabancı birçok kişinin uğrak noktası haline gelmiştir.

Fateh Oteli

Dubai'deki otel mimarisine benzeyen yapısıyla herkesin ilgisini çeken gösterişli bir mimariye sahiptir. Otel konaklama, lokanta ve lobi gibi birçok özelliği üzerinde bulundurmaktadır.

Katolik Katedrali

Gösterişli mimarisiyle dikkat çeken bu yer çeşitli inanışların görüldüğü bir yapıdır. Daha çok cenazelerde yapılan törenler için kullanılan bu kilise gezginler için de görülmesi gereken harika yapılardan biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal