Suudiler, Çekirgeleri Yemeye Başladı

Suudi Arabistan'ın doğusunda bulunan Kubar ve Damam şehirlerini çekirgeler istila etti. Yerel kaynaklar, bu kentlerin milyonlarca çekirgenin bastığını ifade etti.

21.02.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-16:22)

Halk, yaşanan duruma müdahale edilmesi için yetkililere çağrı yaptı. Çekirgeler başkent Riyad, Hail, Kasim ve Şarkiye'de de görüldü.

Yemen tarafından geldiği düşünülen çekirgelerle alakalı açıklamalarda bulunan Suudi Arabistan Çevre, Su ve Tarım Bakanlığı Sözcüsü Abdullah Ebu Hayl, bakanlığın kış ve sonbahar aylarında görülen çekirge istilasına karşı gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Hayl, Kabe'nin yer aldığı Mekke kentinin Leys ve Kunfuda bölgelerinde 17 bin hektarlık bölgede temizlik ve çoğalmayı engelleme çalışmasının haftalar önce başladığını ve ay sonuna kadar süreceğini söyledi.

Bakanlık, doğu bölgelerinde olan çekirge istilasının orta ve kuzey bölgelere yayılımını engellemek için çaba gösterildiğini ifade etti. Bakanlık, önümüzdeki günlerde Yemen ve Umman'dan daha yoğun çekirge istilası beklendiğini ekledi.

Suudi Arabistan'da kimi zaman yoğun şekilde görülen çekirdek istilasını, bazı Suudiler 'protein' kaynağı olarak görüyor ve yiyor.

İçerisinde bolca protein olduğu belirtilen çekirgelerde yüzde 50-70 arası protein oranı olduğu söyleniyor.

Bu da böcek familyası içerisindeki en yüksek oran. Hatta bir tavuktaki protein oranından 3 kat fazla.

Suudi Arabistan Çevre, Su ve Tarım bakanlığı, ilaçlama sebebiyle çekirgelerin zehirli olabileceğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal