Suudi Arabistan Konferansı Boykot Eden Bankaları Cezalandırmayacak

Suudi Arabistan'ın merkez bankası valisi, krallığın Riyad'daki yatırım konferansını boykot eden yabancı bankaları cezalandırmayacağını söyledi.

24.10.2018-11:35 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-11:31) Suudi Arabistan Konferansı Boykot Eden Bankaları Cezalandırmayacak

Suudi Arabistan'ın merkez bankası valisi, krallığın Riyad'daki yatırım konferansını boykot eden yabancı bankaları cezalandırmayacağını ve ülkenin döviz kurunu dolara karşı savunma taahhüdünü yineleyeceğini söyledi. Suudi Arabistan Mali İşler Yetkilisi Ahmed el-Kholifey Çarşamba günü El Arabiya TV ile yaptığı bir röportajda, Suudi konferansından çekilen  kurumların hala krallıkta faaliyet göstermek üzere bankacılık lisanslarına başvurabileceğini söyledi. Yetkili, ülkenin Suudi riyalinin dolara karşı savunma taahhüdünü de yineledi ve petrol fiyatlarının geçmişe kıyasla çok daha düşük olduğunu da sözlerine ekledi.

Riyal, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması Suudi Arabistan dış yatırımını azaltarak ABD doları karşısında 3.7526 son yılların en düşük seviyesine indi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal