Suudi Arabistan, bu sene gerçekleşecek olan hac planını açıkladı!

Suudi Arabistan, bu seneki hac planına yönelik açıklama yaptı. İşte haberin detayları...

20.06.2022-11:40 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-12:41) Suudi Arabistan, bu sene gerçekleşecek olan hac planını açıkladı!

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı ve Kabe İmamı Şeyh Abdurrahman es-Sudeys, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er-Rabia'nın da katılmış olduğu bir toplantıda bu sene gerçekleşecek olan hac planına yönelik açıklama yaptı. 

Sudeys, bu yılki hac sezonunun ileri çıkan özelliğinin modern teknolojiler, yeni uygulamalar ve yapay zekanın kullanılması olduğunu bildirdi. 


''10 bin görevli hazır bulunacak'' 

Bu sene hac mevsimi için bu zamana kadarki en büyük operasyonel planı hazırladıklarını dile getiren Sudeys, planın, Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu çerçevesinde stratejik hedefleriyle bağlantılı olacağını ifade etti. 

Sudeys bu plan doğrultusunda, hacıların ibadetlerini çok daha rahat yapabilmeleri için 10 bin görevlinin hazır bulunacağını, Kabe'nin çevresinin yalnızca hacıların tavafına, başka genişletilmiş alanların da nafile tavaflara ayrılacağını, Kral Abdulaziz, Kral Fehd ve Es-Selam kapılarının hacılara tahsis edileceğini kaydetti. 

Sağlık koşulları doğrultusunda hacı sayısı kademeli olarak artırılacak 

Ayrıca Bakan Rabia da sağlık koşullarına yönelik hacıların sayısını kademeli olarak artırmayı istediklerini ifade etti. Suudi Arabistan, Kovid-19 salgınından dolayı 2020 ve 2021 yılında hac ibadeti için yalnızca ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayına izin vermişti. 


Türkiye’ye 37 bin 770 kişilik kontenjan ayırdı 

Böylece bu sene yurt dışından hacı adaylarını kabul etmeye başlayan Suudi Arabistan, henüz tam anlamıyla etkisi sona ermeyen Kovid-19 salgınından dolayı Türkiye'ye 37 bin 770 kişilik kontenjan ayırmıştı. Suudi Arabistan bu sene hac ibadeti için ülke içinden ve dışından olmak üzere toplam 1 milyon ziyaretçinin kabul edileceğini açıklamıştı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal