Superonline modem şifresi nasıl değiştirilir? Superonline modem şifresi değiştirme adımları

Hem ev interneti hem de kamuya açık alanlarda kullanılan internete çok sayıda kişinin erişim sağlaması bazen hızın düşmesine neden olabiliyor. Bu nedenle internet kullanıcılar, modem şifresini değiştirerek bu erişimi kaldırmak isteyebiliyorlar. Superonline modeminin şifresinin nasıl değiştirileceğine dair bilgi araştırması yapanlar için bu yazımızda Superonline modem şifresi değiştirme adımlarını detaylı olarak hazırladık.

20.05.2022-11:31 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-11:31) Superonline modem şifresi nasıl değiştirilir? Superonline modem şifresi değiştirme adımları

Birden fazla kişinin erişim sağladığı internet modemleri yoğunluktan dolayı bazen hızını düşürebiliyor.Bazı evlerde veya kamuya açık alanlarda ortak olarak kullanılan bu internet paylaşımı kullanıcıları zor duruma da sokabiliyor. Kendi internetinden verim alamaz hale gelen kullanıcı yavaşlama durumunu internete bağlı olanların cihazlarından tek tek çıkış yapmanın mümkün olmayacağını bildiği için şifre değiştirme yolu izleme yöntemine gider. Böylelikle internete bağlı olacak olan cihaz sayısının kontrolü kullanıcı için daha kolay gerçekleşme halini alır.

Turkcell'in sağladığı ve pek çok kişi tarafından kullanılan Superonline internet hizmeti ile ilgili de şifre değiştirme şeklinde bir çözüm yolu mevcuttur. Supronline kullanıcıları, internet paylaşımları sonrası yaşadıkları yavaşlamayı gidermek adına modem şifresinin değiştirme işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunu araştırmaktadır.

Superonline modem şifresi değiştirme adımları

Superonline modem şifresi değiştirme adımları

Kablosuz internette modem şifresini değiştirebilmek için ilk olarak modem arayüzüne giriş yaparak şifre değişimi yapmanı gerekiyor. Superonline modem şifresinde değişikliğe gitmek için şu adımları takip edebilirsiniz;

1. Adım: İnternet ağınızın bağlı olduğu bilgisayarı kullanarak internet tarayıcısına giriş yapın. İnternet tarayıcısındaki adres çubuğuna 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 yazarak “Enter” tuşuna basın.

2. Adım: Modem arayüzüne girebilmek için kullanıcı adı ve şifrenizi girin. Şayet modemin kurulma aşamasında herhangi bir değişiklik yapmamış iseniz kullanıcı adınız “admin” şifrenizde “superonline” olarak kayıtlıdır. Kullanıcı adının bunlar değilde modemin alt kısmında bulunan bilgilendirme kağıdından doğru kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenebilirsiniz.

Superonline modem şifresi nasıl değiştirilir

3. Adım: Kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra “Oturum aç” butonuna tıklayın ve ardından “Oturum Açma Parolasını Değiştir” şeklindeki gelen butona tıklayın. Modem arayüzüne girdiğiniz şifreyi girin.

4. Adım: Panele giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak. Üst menüden Yerel Ağ bağlantısı sekmesini tıklayın ve daha sonra sol paneldeki Kablosuz Ağ Ayarları bağlantısına giriş yapın.

Superonline modem şifresi nasıl değiştirilir

5. Adım: Kablosuz Ağ Şifreleme ayarlarının altındaki SSD adınızı (WiFi Adı) ve WPA Paylaşılan Anahtar’ın ne olduğunu görebilirsiniz. WİFİ şifresi olarak buraya istediğiniz ifadeyi yazarak şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Superonline WiFi şifresini telefondan değiştirme

Superonline WiFi şifresini cep telefonunuzdan değiştirmek için ilk önce telefonunuzdan ya da tabletiniz den internet tarayıcısına giriş yapın ve tarayıcı alanına 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 yazın.

Çıkan panele kullanıcı adınız ile şifrenizi girin. Yerel Ağ butonlarından birisine tıklayın ve açılan sayfadan adınızı ve şifrenizi değiştirin.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal