Telefon şarjı çabuk bitiyor ise işte çözüm önerileri: Android, İphone hızlı biten şarj için çözüm yolları

Akıllı telefonlarda en çok şikayet edilen konu şarj süresinin kısa olmasıdır. Şarjın çabuk bitmesi andorid ve iphone telefonlarında sıkça rastlanılmaktadır. Şarjı çabuk biten kişiler çözümlerin neler olduğu araştırmaya başladı. Peki, telefon şarjı neden çabuk biter?

20.05.2022-11:14 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-11:14) Telefon şarjı çabuk bitiyor  ise işte çözüm önerileri: Android, İphone hızlı biten şarj için çözüm yolları

Uzun süredir kullanılan telefonlar pil ömrü ön plana çıksa da kısa dönemlik telefonlarda da şarj sorununa rastlanılmaktadır. Kullanıcıların en çok şikayet ettiği şarj problemi gün geçtikçe can sıkıcı hale gelmektedir. Girilen uygulamalar ve yapılanlar şarjın bitmesinde etkili olmaktadır. Telefon bataryalarının ömrü nasıl uzatılır? Telefon şarj sorununa çözümler nelerdir? Şarj sorununu ele aldığımız haberimizde detaylara yer verdik

Telefon bataryasının ömrünü uzatma yolları

-Bataryanızı kesinlikle %10’un altına düşmeden şarja takmayınız.

-Gün içerisin de çok fazla şarj etmeyin. Bu durum bataryanızın ölmesine neden olur.

-Telefonunuz şarja takılı ile oyun oynamayın.

-Telefondan oyun oynamak genel olarak belli bir zaman sonra bataryayı bitirir.

Kullanılan telefonların şarjı hemen bitiyorsa bu bataryanın ömrünün bittiğini göstermektedir. Her telefonda yer alan bataryanın belirlenen ömrü vardır. Bu süre aşımı yapıldığında şarjın bitmesi hızlı dolmaması gibi durumlara yol açar. Telefonun ne kadar çok şarj edilmesi bataryanın ölümüne yakınlaştırdığınızı gösteriyor.

Telefon şarjı neden çabuk biter?

Telefonun şarjı neden çabuk biter?

Kullanılan uygulamalar, video izlenimi, şarkı dinlemek ve sosyal medyalar şarjın hızlı bitmesinde etkili olmaktadır.

Pil ömrünün uzatılması için yapılması gerekenler

-Ekran parlaklığı

Şarjın çabuk bitmesinin başında ekran parlaklığı gelmektedir. Çok yüksek seviyede olan parlaklıklar pili tüketir. Bu nedenle ekran parlaklığının orta seviyelerde olması tavsiye edilir.

-İnternet kullanımı

Telefonda en çok yapılan internette zaman geçirmektir. Şarjın hızlı bitmesinde büyük etkisi olan internet kullanımı için verilen tavsiye gerekli olmadığı sürece kapatılması gerekmektedir.

-Kaliteli bir powerbank kullanımı

Telefonunuzu şarj etmek için powerbank tercih ediyorsanız eğer kullanılan powerbankın kaliteli ürün olmasına dikkat edin. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal