Şubat enflasyon rakamları belli oldu mu? Enflasyon bu ay ne kadar oldu?

Her ayın başında açıklanan enflasyon rakamları, Mart ayının ilk günlerinde de merak konusu oldu. Ekonomi uzmanları enflasyon tahminlerini sıralarken gözler Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) çevrildi. Peki Şubat enflasyon rakamları belli oldu mu? TÜİK Şubat enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak 2024? Enflasyon bu ay ne kadar oldu? İşte detaylar…

04.03.2024-10:02 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-10:02)

TÜİK tarafından açıklanması beklenen Şubat ayı enflasyon rakamları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Ekonomi verilerini takip eden vatandaşlar bu aya ait enflasyonun ne olacağını ve rakamların ne zaman açıklanacağını öğrenmek üzere arama motorlarına yöneldi. Enflasyon rakamları, memur ve emekli zammı ile kira artış oranı için önem arz ediyor. Peki Şubat enflasyon rakamları belli oldu mu? TÜİK Şubat enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak 2024? 

TÜİK Şubat enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak 2024?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayı enflasyon verilerini 4 Mart 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da açıklayacak.

TÜİK enflasyon

Şubat ayı enflasyonu ne kadar oldu?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Şubat ayında tüketici fiyatları aylık bazda %4,53 artış gösterdi. Bu oran, beklentilerin üzerinde gerçekleşti, beklenen oran ise %3,98'di.

TÜİK'in Şubat ayı raporuna göre, tüketici fiyatları yıllık bazda %67,07 artış kaydetti. Bu rakam, beklentilerin üzerinde gerçekleşti ve beklenen oran %66,20 idi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal