Rusya’dan piyasaları sarsacak hamle: Petrol ve ihracat kısıtlaması artırılacak

Dünyanın önemli petrol üreticilerinden Rusya’dan piyasalarda deprem etkisi yaratacak bir hamle daha geldi. Kremlin’den yapılan açıklamada, gönüllü petrol üretimi ve petrolün ihracatında yapılan kısıtlama yılın ikinci çeyreğinde günlük 471 bin varil artırılacak. İşte ayrıntılar…

04.03.2024-09:46 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-17:23)

Rusya’dan petrol üretimi ve ihracatında yapılan kısıtlama ile ilgili yeni bir karar daha aldı. Yapılan açıklamaya göre petrol gönüllü petrol üretimi ve petrolün ihracatında yapılan kısıtlama yılın ikinci çeyreğinde günlük 471 bin varil daha artırılacak. Bu durumun dünya piyasalarında deprem etkisi yaratabileceği belirtiliyor.

Petrol ve ihracat kısıtlaması artırılacak

AA’da yer alan habere göre; Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, ülkesinin bu yılın ikinci çeyreğinde gönüllü olarak günlük 471 bin varil petrol üretim ve ihracat kısıntısı uygulayacağını açıkladı. Novak, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın petrol sektöründeki kısıntıyı artırmayı planladığını belirtti.

Rusya petrol kısıtlama

Piyasalarda deprem yaratacak

Novak, bu kısıntı kararının Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC+ grubundaki diğer üretici ülkelerle birlikte alındığını vurguladı. Rusya, geçen yıl da petrol ihracatını günlük 500 bin varil azaltmış ve bu kısıntının 2024 sonuna kadar devam edeceğini açıklamıştı. Ayrıca, 1 Mart 2024 itibariyle Rusya'nın yurt dışına benzin ihracatının 6 ay süreyle yasaklandığı duyurulmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal