Sağanak yağış ve kar kapıyı çalıyor: Meteoroloji 4 bölgeyi uyardı

Meteoroloji’nin yayımladığı hava durumu raporuna göre, dört bölgede sağanak yağış ve kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar ise 2-4 derece aralığında azalacak. İşte 4 Mart 2024 hava durumu…

04.03.2024-09:16 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-17:22)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 4 Mart 2024 Pazartesi gününe ait hava durumu raporuna göre Akdeniz, Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu için sağanak yağış ve kar uyarısı yapıldı. Uzmanlar sıcaklıkların ortalama 2-4 derece aralığında da düşeceğine vurgu yaptı.

Meteoroloji'den 4 bölgeye uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin geneli parçalı ve çok bulutlu bir havayla etkileşimde olacak. Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir'in doğusu, Bursa, Çanakkale, Osmaniye, Hatay, Ankara, Çankırı, Karaman, Sinop, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Ardahan, Kars, Erzurum ve Hakkari çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışları görülebilir.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Ege bölgeleri ile doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olaylarının gözlemlenebileceği tahmin edilmektedir. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde çığ tehlikesinin olduğu belirtildi.

4 Mart hava durumu

Hava sıcaklığı ve rüzgar

İç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağı, ülke genelinde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilmektedir. 

Öte yandan genellikle güneyli yönlerden esen rüzgarın Trakya ile yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

4 Mart 2024 hava durumu

4 Mart hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal