Hapishane katliamı herkesi korkuttu: Binlerce mahkum firar etti, onlarca ölü!

Haiti'de yaşanan trajik bir olayda, başkent Port-au-Prince'deki Croix des Bouquets Hapishanesine silahlı çeteler tarafından düzenlenen saldırı sonucu 3 bin 600 mahkum firar etti. Saldırı esnasında çıkan çatışmada ise 12 mahkum hayatını kaybetti. Olay, hapishanenin çevresine düzenlenen baskınla başladı. Bu baskın sırasında 3 bin 600 mahkum, hapishaneden kaçmayı başarırken, 12 m

04.03.2024-09:29 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-11:20) Hapishane katliamı herkesi korkuttu: Binlerce mahkum firar etti, onlarca ölü!

Haiti hükümeti tarafından yapılan açıklamada, sabahın erken saatlerinde suç örgütlerinin Croix des Bouquets Hapishanesine saldırdığı ve polisin direnişi sonucunda saldırganların bölgeden kaçtığı belirtildi. Aynı açıklamada, hapishanede bulunan 17 Kolombiya vatandaşının da çeteler tarafından rehin alındığı ve Kolombiya hükümetinin Haitili yetkililerle iletişim halinde olduğu ifade edildi. 


4 polis memuru hayatını kaybetti

Bölge basınına göre, son üç günde meydana gelen saldırılarda 4 polis memurunun hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı bilgisi de paylaşıldı. Bu olaylar, ülkede artan şiddetin ve güvenlik sorunlarının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan, bir süredir Başbakan Ariel Henry'in istifası talebiyle düzenlenen protestoların devam ettiği ve binlerce kişinin sık sık polisle karşı karşıya geldiği ifade edildi. Haiti'deki siyasi ve ekonomik kriz, toplumsal huzursuzluğu artırarak ülkenin içinde bulunduğu zor durumu daha da karmaşık hale getiriyor. Bu tür olaylar, ülkedeki güvenlik sorunlarına dair ciddi endişeleri beraberinde getiriyor ve hükümetin bu konudaki çözüm çabalarını daha da önemli kılıyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal