Özgür Özel ‘Bedelli askerliğe kaçanlardan oy istemiyoruz’ demişti: Ekrem İmamoğlu’nun bedelli askerlik yaptığı ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde ‘’Bedelli askerliğe kaçanlardan oy istemiyoruz’’ ifadelerini kullanmıştı. Ancak CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da 2000 yılında bedelli askerlik yaptığı ortaya çıktı.

04.03.2024-09:36 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-17:22)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa mitinginde yaptığı konuşmada, "Türkiye'yi sevenlerden oy istiyoruz. Bedelli askerliğe kaçanlardan değil, gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz" ifadelerini kullandı. Ancak, bu sözlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da dahil olduğu birçok partili ismin bedelli askerlik yaptığı ortaya çıktı. Siyasi danışman Atılgan Bayar, daha önce paylaştığı bir fotoğrafıyla Özel'in sözlerine tepki göstererek, "Özgür Özel akıldan biraz fakir mi anlamadım. Bedelli askerlik yapan Ekrem İmamoğlu'na bedellilerin oy vermemesini istiyor" yorumunu yaptı. İmamoğlu'nun, 1999 Marmara depremi sonrasında çıkarılan bedelli askerlikten yararlanarak 2000 yılında 28 günlük askerlik görevini Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda tamamladığı öğrenildi.

Sözlerini düzeltmeye çalıştı

Akşam’da yer alan habere göre; Özgür Özel, Twitter hesabından yaptığı düzeltmeyle, bedelli askerlik yapanları genel bir kategori içinde suçlamaktan vazgeçti. "Bedelli askerlik yapan da elbette bu milletin evladı, normal askerlik yapan da... Kendi evlatlarına çürük raporu alıp, bedelli yaptırıp başkasının gariban çocuğu üstünden siyaset yapıyorsun ya... Ben onu soruyorum" ifadelerini kullandı. Özgür Özel, daha önceki bir açıklamasında, 2018'de CHP Grup Başkanvekili olarak, bedelli askerliğin yasalaşması gerektiğini savunarak, "Muazzam bir yığılma var. Bu paranın harcanması gereken yer, askerdeki fakir erlerin aileleridir" demişti. 


CHP, Eylül 2011'de de TBMM'ye bedelli askerlikle ilgili bir teklif sunmuştu. Teklif, yükümlülerin gelirlerine göre bedel ödemesini ve 21 gün askerlik yapmasını öngörüyordu. Marmara Depremi sonrasında çıkarılan bedelli askerlik uygulamasından 72 bin 290 kişi yararlanmıştı. 1987'den bu yana yapılan düzenlemelerle bedelli askerlik yapanların sayısı ise 1.5 milyona yaklaştı.

Askerliğini komando olarak yapan Murat Kurum’dan tepki

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bedelli askerlik açıklamalarına sert bir tepki gösterdi. Kurum, "Özgür Efendi, sen kimsin ki 650 bin gencimizin vatan sevgisini sorguluyorsun, onları vatana ihanetle suçluyorsun? Şehit cenazesinde kahkahalar atan sen değil misin? Gençlerimize, bu vatanın hiçbir evladına kimse yafta vuramaz. Gençler gerekli cevabı sandıkta verecek" dedi.

Murat Kurum'un askerlik fotoğrafı

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'un ise Şırnak''ta komanda olarak askerlik görevini yerine getirdiği da sosyal medya gündem olduu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal