Vettel Aston Martin ile Anlaştı!

Ferrari'yi bırakacak olan ve dört Formula 1 şampiyonluğu sahibi Sebastian Vettel yeni sezondan itibaren Aston Martin için pistlere çıkacak.

10.09.2020-12:59 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-13:05) Vettel Aston Martin ile Anlaştı!

Formula 1'de Alman pilot Sebastian Vettel, 2021 yılından itibaren Aston Martin ekibiyle piste çıkacak.

Formula 1'in resmi twitter hesabından paylaşılan açıklamada, Vettel'in 2021 yılı ve sonrası için Aston Martin ekibiyle anlaştığı aktarıldı.

Paylaşımda düşüncelerine de yer verilen Vettel, "Nihayet geleceğime dair bu heyecan verici haberi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. 2021 ve sonrasında Aston Martin sürücüsü olmaktan son derece gurur duyuyorum. Gerçekten efsanevi bir otomobil firmasıyla benim için yeni bir macera olacak. Takımın bu yıl elde ettiği sonuçlardan etkilendim ve geleceğin daha da parlak olacağına inanıyorum. Lawrence'ın (Stroll) spora olan enerjisi ve adanmışlığı ilham verici ve birlikte çok özel bir şey inşa edebileceğimize inanıyorum. Formula 1'e halen çok sevgim var ve tek motivasyonum pistte yarışmak. Bunu Aston Martin ile yapmak çok büyük bir ayrıcalık olacak" şeklinde konuştu.

İtalyan spor medyasını da son 6 sezondur Ferrari için yarışan tecrübeli Alman pilotun, takımından ayrılığının kesinleştiği şeklinde haberi açıkladı.

VETTEL PEREZ’İN YERİNE GEÇTİ

Vettel, 2021 yılından itibaren Racing Post ekibinin yerini alacak Aston Martin'de Sergio Perez'in yerine sürücü koltuğuna geçecek.

4 DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU VAR

33 yaşındaki Vettel, Formula 1 kariyerinde bu zamana kadar 53 yarış kazanıp, 2010 - 2013 senelerinde üst üste 4 dünya şampiyonluğu almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal