"Umutsuzluğun sebebi Abdullah Avcı"

Lig Radyo program sunucusu ve spor yorumcusu Merih Önal, Ahmet Nur Çebi yönetimi, Abdullah Avcı ve teknik heyeti ile Beşiktaş'ın gündemi hakkında özel açıklamalarda bulundu.

24.01.2020-13:00 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-12:48) "Umutsuzluğun sebebi Abdullah Avcı"
Lig Radyo program sunucusu ve spor yorumcusu Merih Önal, Ahmet Nur Çebi yönetimi, Abdullah Avcı ve teknik heyeti ile Beşiktaş'ın gündemi hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Radyocu Merih Önal, siyah-beyazlıların gündemi için şu ifadeleri kullandı:

Beşiktaş, lider Sivasspor'un 10 puan gerisinde kaldı ama baktığımızda Galatasaray'la aynı puanda olduğunu görebiliyoruz. Kara Kartal'ın durumunun kötü lanse edilmesinin en büyük nedeni saha içerisidir. Bunu madde madde sıralandırırsak, temel sebebin futbolcular ve Abdullah Avcı olduğunu görebiliriz. Beşiktaş'ta kötü durumun faturası saha içerisine kesilmeli. Siyah-beyazlılarda 90 dakikanın ağırlığı Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Atiba tarafından sırtlanıyor. Bu isimler dışında bir oyuncunun ön plana çıktığı karşılaşmayı henüz göremedik. Beşiktaş'ta tamamen bireysel yetenekleri ön plana çıkarabilecek bir taktik dizilimi söz konusu. Bu durum haliyle Beşiktaş'ta başarıyı getirmiyor.

"UMUTSUZLUĞUN SEBEBİ ABDULLAH AVCI"

Siyah-beyazlılarda saha içerisinde bir ışık ve umut yok. Taraftar sinerjiyi bu yüzden yakalayamıyor, hissedemiyor. Beşiktaş camiasında yeşil sahanın içerisinde heyecan bulunmuyor. Beşiktaş'ta umut olmamasının tek sebebi, teknik direktör Abdullah Avcı'dır. Abdullah Avcı oynattığı futbolcular, sistem ve kadro düşüncesiyle Beşiktaş camiasına umut vermiyor. Hiçbir şekilde de vaat verecek gibi gözükmüyor.

"KADRO YETERSİZ DEĞİL"

Beşiktaş'ın 6 maçlık serisinde, Abdullah Avcı yere göğe sığdırılamadı. O dönemdeki fikstüre baktığımızda rakiplerin, siyah-beyazlılara oranlara daha zayıf olduğunu görebiliriz. Beşiktaş, bu serinin aynısını ya da daha fazlasını ikinci yarıda da yakalayabileyecek düzeyde. Beşiktaş'ın kadrosu yetersiz eleştirilerine katılmıyorum. Sivasspor'un ya da Malatyaspor'un Beşiktaş'a göre daha iyi bir kadrosu yok. Beşiktaş da, Trabzonspor gibi bir transfer politikası izleyebilirdi.

"AVCI BASKI KALDIRAMIYOR"

Abdullah Avcı baskı kaldıramayan bir teknik direktör. Büyük takım baskısını kaldıramıyor. Başakşehir'de şampiyonluk baskısını kaldıramadı, A Milli Takım sürecinde de beklentiyi taşıyamadı. Avcı'nın büyük takım psikolojisini kaldırma konusunda önce kendisine sabır göstermesi gerekiyor. Taraftar ve yönetim zaten kendisine gereken sabrı o zaman gösterecektir.

"GUILHERME, AVCI NEDENİYLE GELMEDİYSE..."

Transferler yapılırken Abdullah Avcı, Beşiktaş'ın teknik direktörüydü. Belki ikinci ya da üçüncü tercihleri takviye edilmiş olabilir ama bu sefer de ona göre sistem üretmesi gerekirdi. Guilherme'ye Beşiktaş'ın ihtiyacı vardı. Abdullah Avcı'nın bu transferi istememesi, felaket üstü felakettir.

"OĞUZHAN MENTAL AÇIDAN ÇOK GERİLEDİ"

Teknik direktör Abdullah Avcı, Oğuzhan Özyakup ve Adem Ljajic'e güveniyor. Oğuzhan'ın mental açıdan da çok geriye gittiğini düşünüyorum. Maç eksiği nedeniyle fiziki açıdan gerilemesini normal karşılıyorum. Sırf bu isimlere güveniyorum diye Guilherme'yi almamak felakettir. Fikret Orman da yaptığı açıklamalarda belirtti. Diaby transferi başta olmak üzere, hocanın istemediği bir isim kadroya dahil edilemez. Özellikle büyük kulüplerde teknik direktörün istemediği futbolculara, kimse imza attıramaz.

"ORMAN, ŞENOL GÜNEŞ SÜRECİNİ YÖNETEMEDİ"

Fikret Orman açısından Abdullah Avcı yanlış bir tercihti. Zaten eleştirilerin odağında olan Fikret Orman, oynanan oyunla birlikte hedef haline geldi. Tutmayan transferlerle birlikte de okun ucundaki ilk isim oldu. Fikret Orman gittikten sonra da yeni hedef Abdullah Avcı haline geldi. Sivasspor maçından sonra da bunu gördük. Eleştirilerin Fikret Orman'a dönmesinin sebebi net olarak Abdullah Avcı'dır. Fikret Orman'ın tek eksiği bu olmadı, kendisi Şenol Güneş'in ayrılık sürecini de iyi yönetemedi.

"AHMET NUR ÇEBİ GÜVEN VERMİYOR"

Ahmet Nur Çebi'nin Beşiktaş taraftarına güven verdiğini düşünmüyorum. Çebi'nin üç basın toplantısını canlı olarak takip ettim. Kağıttan okunmuş açıklamalar ve son söylemler, Beşiktaş taraftarına ne kadar güven veriyor o tartışılır. Çebi'nin doğru bir başkan olduğunu düşünüyordum ancak söylemlerini sertleştirmesi ve rakiplerine mesaj verici konuşması gerekiyor. En önemlisi kağıttan okuma meselesini kenara bırakması gerekiyor. Beşiktaş Kulübü başkanı aklından da, hafızasından da en sert ve en gerekli açıklamaları yapar. Beşiktaş camiasını, başkandan daha iyi savunan önemli isimler var. Ali Koç bile zaman zaman söylemleriyle Beşiktaş camiasını ön plana çıkarmıştır. Ahmet Nur Çebi'nin bu tecrübesizliğini atlatması gerekiyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal