'Turnuva'nın Türkiye'de Yapılması İçin Başvuru Yaptık'

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Milletler Ligi’nin 2. turunda ve final maçının koronavirüs tehdidi olan Çin’de yapılacak olmasının korku saldığını söyledi.

05.02.2020-10:57 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-10:50) 'Turnuva'nın Türkiye'de Yapılması İçin Başvuru Yaptık'
Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Milletler Ligi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ve erkek milli ekibinin performansının yükselişi konusunda Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuşma yaptı. Başkan Üstündağ, Milletler Ligi’nin 2. turunda ve final maçının Mayıs ayında koronavirüsü ile başeden Çin’de yapılacağını anımsattı. Çin’deki durumun korku yaşattığını ve hüzün yarattığını vurgulayan Üstündağ şöyle konuştu:

“Üzücü ve endişe verici bir olay. Henüz açıklanan bir durum yok. Bizim CEV ve FIBV ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu organizasyon da FIVB’nin organizasyonu. Bu görüşmeler neticesinde müsabakaların bize tebliğ edilip, ileri bir tarihe ertelenmesi veya oradan alınıp Türkiye’de bir başka yerde yapılması gibi bir değerlendirme yapılmadı henüz”

"Turnuva Türkiyede Yapılsın"

“Bizim Tokyo Olimpiyatları öncesi Milletler Ligi organizasyonunda hem turnuvanın ikinci ayağının hem de finalin Çin’de olması… Tabii burada 3 ayı aşkın bir süre var. Fakat şu anda 3 aylık tedbirler alındığını görüyoruz. Ben açık yüreklilikle şunu söylüyorum; Grup müsabakalarının bir ayağı zaten Türkiye’de olacak, 26-28 Mayıs’ta oynanacak ikinci ayağı da Çin’de olacak. Finale kalırsa takımların müsabakalarını Çin’de oynaması durumu var. Biz hem grup aşamasının hem de finalin ev sahibi olabiliriz, bunu bildirdim. Dolayısıyla da hiçbir takım endişe taşımaz, en iyisini de biz yaparız, dedim. Bununla ilgili de bir dönüş gelmedi, bekliyoruz”

“Ülkemizin Aldığı Politikayı Da Aynı Şekilde Uygularız”

“Sağlık Bakanlığı da bizim her sorduğumuza hızlı bir şekilde cevap veriyor, bizi yakından bilgilendiriyor, gelişmeleri aktarıyor. Spor Bakanlığımız ile istişare içerisindeyiz. Dün TMOK ile toplantı yaptık. CEV ve FIVB ile yazışmalarım devam ediyor. Biz ülke ve federasyon olarak tedbirimizi alıyoruz. Bakalım gelişmeler nasıl noktalanacak. Şu an için gideriz ya da gitmeyiz cevabının erken olduğunu düşünüyorum. Biz Spor Bakanlığımızla, Sağlık Bakanlığımızla, devletimizle otururuz ki zaten bizim sloganımız ‘Hepimiz aynı takımdayız’, voleybol ortak noktamız, ülkemizi temsil etmekse biz ülkemizi her şartlarda en iyi şekilde temsil ederiz. Ama ülkemizin aldığı politikayı da aynı şekilde uygularız”

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal