Sörloth Almanya'da Eleştiri Yağmuruna Tutuluyor!

Leipzig’in Frankfurt oynadığı maçta 11’de başlayan ancak etkisiz futbolu sonrası devre arasında oyundan alınan Sörloth, 8. maçında da ağları havalandıramadı. Taraftarların yoğun eleştirileri Alman medyasının gündeminde

24.11.2020-12:28 - (Son Güncelleme: 24.11.2020-12:29) Sörloth Almanya'da Eleştiri Yağmuruna Tutuluyor!

Alexander Sörloth, sezon başında Crystal Palace ve Trabzonspor'un ortak haklarına karşılık 20 milyon Euro'luk bir bonservis tutarıyla Almanya Bundesliga ekiplerinden Leipzig'e transfer olmuştu.

TIMO WERNER'İN YERİNE

Alexander Sörloth; geçtiğimiz sezon Trabzonspor formasıyla çıktığı 49 resmi maçta 33 gol, 10 asistlik performansıyla dikkat çekerken bu durum, Leipzig adına da beklentileri yükseltmişti. Leipzig, Chelsea'ye transfer olan Timo Werner'in boşluğunu Sörloth ile doldurmayı planlıyordu.

Leipzig'in Bundesliga'daki son maçında Frankfurt'a karşı ilk 11'de başlayan Sörloth, takımının 1-1'lik beraberlikle bitirdiği maç sonrası yine eleştiri oklarının hedefindeydi. Maç içinde uygun bir pozisyondan yararlanamayan Sörloth için özellikle Bild, çarpıcı ifadeler kullandı.

Sörloth, özellikle vatandaşı Haaland'ın Hertha Berlin karşısında şov yaptığı haftada daha büyük eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Haaland, rekor kırdığı bir hafta sonunu geride bırakırken Sörloth'un henüz hiçbir katkı yapamadığı aktarıldı. Dortmund, Haaland'ı 20 milyon Euro'ya Salzburg'tan transfer ederken Leipzig'in de 20 milyon Euro karşılığında Sörloth'u aldığına vurgu yapıldı. Haaland, geldiği ilk günden bu yana Borussia Dortmund'a büyük katkılar sağlarken Sörloth'un bu görüntünün çok uzağında olduğu aktarıldı.

Frankfurt karşısında 11'de başlayan Sörloth'un 20 kere topa temas ettiği, 19 dribbling yaptığı ve kaleye 2 şut çektiği aktarılırken bir kafa vuruşunu şansını da değerlendirememesi ile devre arasında oyundan çıkarıldığı ifade edildi.

Teknik direktör Nagelsman maç sonrası yaptığı basın toplantısında “Yeni transferlerimiz iyi durumda ancak atmaları gereken birkaç adım var. Onları 14., 15., 16. oyuncumuz olsunlar diye getirmedik” dedi. Alman basını da, vergilerle maliyeti 4.5 milyon Euro’yu aşan Sörloth’u henüz gol atamadığı için eleştirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal