Gökhan Zan: ‘Cristiano Ronaldo Beni Geçemedi’

Beşiktaş, Galatasaray ve Milli Takım'ın eski savunmacısı, şu sıralar Hatayspor'un sportif danışmanı Gökhan Zan canlı yayında karantina zamanları ve kariyeriyle ilgili samimi açıklamalar yaptı.

02.05.2020-16:31 - (Son Güncelleme: 02.05.2020-16:17) Gökhan Zan: ‘Cristiano Ronaldo Beni Geçemedi’

Beşiktaş, Galatasaray ve Milli Takım'ın eski oyuncusu, şu sıralar Hatayspor'un sportif danışmanı Gökhan Zan'dan Cristiano Ronaldo itirafı geldi. Canlı yayınına konuk olan Zan, karantina zamanları ve kariyeriyle ilgili samimi açıklamalar yaptı.

İşte Gökhan Zan'ın flaş açıklamaları şu şekilde.

Salgın süreci evde vakit nasıl geçiyor?

"Hatay/Antakya'dayım. Salgın başladığında burada yakalandım. Kronik rahatsızlığı olan annem olduğu için dışarıyla temas kurmamaya özen gösteriyorum. Ev işlerinde kendisine yardımcı oluyorum. Temizlik, bulaşık, çamaşır bende ancak ütüyü beceremediğim için kardeşime bıraktım. Uzun zamandır annemle bu kadar vakit geçiremediğim için o da mutlu bir bakıma. Kendini güncelliyor ve bize sürekli yemek yapıyor. Açıkçası ben de onun yemeklerini çok özlemişim."

'SCOUTİNG KURUP, ÖZKAYNAKLARIMIZA YÖNELECEĞİZ'

"Hatayspor olarak iyi bir dönemden geçerken talihsiz bir salgın ortaya çıktı. Sportif danışman olarak hem Hatayspor'a hem de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yardımcı oluyor. Salgın sonrasında neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Scouting sistemi kurup, mütevazı şekilde öz kaynaklarımıza yönelmek istiyoruz."

SELÇUK İNAN'IN TRANSFERİ

"Selçuk İnan çok sevdiğim, Hataylı bir kardeşim. Kendisinin futbolu Galatasaray'da bırakmak istediğini biliyorum. Transfer görüşmesi olmadı ancak şartlar uygun olursa o zaman konuşulur. Selçuk memleketinin takımını sürekli takip ediyor, soruyor."

Milli Takımı son dönemde nasıl buluyorsun?

"2008 yılında bizim katıldığımız Avrupa Şampiyonası'ndan sonra en iyi milli takım diyebilirim. Çok değerli bir jenerasyon ve çok değerli bir hocaları var. Bu pandemi süreci onlar için büyük şanssızlık oldu. Umuyorum ki gelecek dönemde kaldıkları yerden devam edecekler. İnşallah bizim 2008'de elde ettiğimiz dereceyi egale edip, hatta daha iyisini yapabilirler."

EURO 2008 bizim için unutulmaz bir turnuvaydı. Senin en unutamadığım anlar neler?

"Çeyrek finaldeki Hırvaistan maçı... Tam maç bitti derken 119. dakikada gol geld. 120. dakikada Semih'in sonsuza vurduğu golle kazandık... Golü yediğimiz pozisyonda bir baktım Rüştü abi çapraza doğru koşuyor. Ne olduğunu anlamadım. Nabız 200 atıyor... Sağlıklı düşünemiyorum. Geri geri koşarken golü yedik. Ancak sonrasında tarifi olmayan bir zaferle sahadan ayrıldık.

Bir de tabii bize sonradan anlattılar Baros ve Sivok'un durumu var... Çek Cumhuriyeti maçında hepsi hayaller kuruyor maç 2-0'ken takımdakiler prim gelecek, lüks araba alacağım, yatırım yapacağım düşünüyormuş. Sonra maç 2-1 olunca yüzleri biraz düşse de devam demişler. 2-2 olunca yüzleri düşmüş ama en sonunda 3-2 olunca yıkılmışlar. Onların hayallerini yıktık."

EURO 2008 milli takımı ile EURO 2020 milli takımı maç yapsa kim kazanır?

"Kazanan her türlü Türkiye olur (Gülüyor)"

Merih mi, Ozan mı, Çağlar mı?

"3 futbolcumuz da Avrupa'nın büyük liglerinde mücadele ediyor. Bu durum her baba yiğidin harcı değildir. Merih yüreğiyle oynuyor. Savaşçı bir ruha sahip. Ozan'la Galatasaray'da birlikte çalışmışlığım da var. Daha teknik ve soğukkanlı. Çağlar'da ise her ikisinden de var. Bundesliga ve Premier Lig tecrübesi olması diğer ikisine göre bir adım öne çıkarıyor."

İlerleyen yıllarda futbolseverler tarafından Beşiktaşlı Gökhan mı yoksa Galatasaraylı Gökhan olarak mı anılmak istiyor?

"Ben Galatasaraylıyım... Beşiktaş bana çok şey kattı. Kariyerimde şampiyonluklar, Türkiye Kupası, Süper Kupa'lar kazandığım, kaptanlık yaptığım Türkiye'nin en büyük camialarındana birisi. Milli takıma yükselmeme, Galatasaray'a transfer olmama büyük rol oynadı. Kalbimde gönlümde her zaman yeri olacaktır. Beşiktaş'tan ayrılırken Fenerbahçe ve Trabzonspor da beni istedi. Ancak ben Galatasaraylı olduğum için diğer kulüpleri düşünmedim. Futbolu bırakırken teklifler vardı. Antalyaspor'la 2 yıllığına anlaşmıştık ancak ben 'Galatasaraylı Gökhan' olarak anılmak istediğim için son anda vazgeçtim."

GELELİM JUVENTUS MAÇINA

"O maç gerçekten unutulmaz, efsane maçlardan biriydi. Juventus'ta Llorente vardı boyu 2 metre benden yaklaşık bir 10 cm uzun. Atletik özellikleri üst seviyedeydi. Tevez vardı çok güçlü, hızlı, hareketli. Ona karşı oynamak da hiç kolay değil. Bu iki isme karşı üst düzey bir performans çıkardım."

Maç sonu açıklamanı bir daha yapabilir misin?

"Mümkün değil (Gülüyor) O an içimden gelen bir durumdu o. Galatasaray'ın kim olduğunu herkese bir kez daha gösterdik. UEFA takımı değil Şampiyonlar Ligi takımı olduğumuzu işaret ettim. Boğulacaksak küçük denizde değil okyanusta boğulalım dedim."

REAL MADRİD KARŞILAŞMASI VE CRİSTİANO RONALDO EŞLEŞMESİ

"O karşılaşma da yine çok özeldi benim için. Real Madrid'li oyunculara ve maçı izleyenlere 'acaba' dedirttik. Cristiano Ronaldo bir makine. İnanılmaz özellikleri var. Gücü, hızı, zekâsı. Önlem almak çok zor. O karşılaşmada ne havadan ne yerden beni geçememişti. Her başarılı müdahaleden sonra benim de özgüvenim yerine geliyordu. O karşılaşmada 2 gol atmıştı ancak biri ofsayt biri de son dakika boş kaleyeydi."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal