ABD Kadın Milli Takımı Eşit Ücret Davasını Kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kadın Futbol Takımı'nın erkek milli takım ile aynı parayı alma isteği mahkeme tarafından kabul edilmedi.

02.05.2020-16:02 - (Son Güncelleme: 02.05.2020-16:00) ABD Kadın Milli Takımı Eşit Ücret Davasını Kaybetti

ABD Kadın Futbol Takımı’nın, geçen sene erkek milli takım ile aynı parayı alma talebiyle ABD Futbol Federasyonu’na (USSF) açılan dava sonuçsuz kaldı. 28 kadın oyuncu, Eşit Ücret Yasası uyarınca 66 milyon Dolar (52.8 milyon Sterlin) tazminat talep ediyordu. Fakat mahkeme bu isteği, "Kadın takımına, erkek takımından daha fazla hem kümülatif hem de ortalama maç başına ödeme yapıldı" şeklinde reddetti.

Futbolcuların sözcüsü Molly Levinson, karara itiraz etmeyi amaçladıklarını aktardı, "Şok olduk ve hayal kırıklığına uğradık. Eşit ücret için sıkı çalışmalarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Biz durumumuzdan eminiz ve bu sporu oynayan kız ve kadınların cinsiyetlerinden dolayı daha az değer biçilmemesini sağlama taahhüdümüzde kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Eşit para isteğiyle reddedildikten sonra, 2019 Dünya Kupası’nda Altın Top alan yıldız oyuncu Megan Rapinoe de kişisel sosyal medya hesabından, "Eşitlik için savaşmayı asla bırakmayacağız" paylaşımınında bulundu.

ABD’li golcü oyuncuAlex Morgan da "Bu haberi duymak bizi hayal kırıklığına uğratmasına rağmen, bu eşitlik mücadelemizde bizi daha da cesaretlendirecek" diye konuştu.

ABD Kaliforniya Merkez Bölgesi Bölge Mahkemesi’nin Hakimi Gary Klausner, gezi, barınma ve tıbbi yardım hususundaki haksız muamele davalarının ise görülmesine izin verdi. Bu duruşma 16 Haziran’da Los Angeles’ta gerçekleşecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal